Ajankohtaista

Case: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Blogi - 6.2.2017

EmCen kirjanpito-ohjelma on ollut kovassa opetuskäytössä Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa tammikuusta 2016 asti. EmCe-ohjelmaa hyödynnetään niin taloushallinnon perusopetuksessa kuin syventävissä opinnoissakin.

 

Haaga-Helian opiskelijat ovat päässeet lehtori Timo Pöystin ohjauksessa käsittelemään työelämästä tuttuja haasteita EmCen sähköisen taloushallinnon järjestelmällä. Opiskelijat perustavat järjestelmään yrityksiä, ja heidän vastuullaan on hoitaa näiden yritysten kirjanpitoa opetusmateriaalin ohjeiden mukaan.

Molemminpuolista hyötyä

EmCen ja Haaga-Helian yhteistyön ansiosta opiskelijoilla on käytössään taloushallinnon työkalu, jonka avulla opetus pysyy modernissa kehityksessä mukana. Ohjelma auttaa tekemään sähköistä taloushallintoa tutuksi opiskelijoille.

EmCe puolestaan pääsee yhteistyön avulla kehittämään opiskelijoiden ammatillista osaamista jo ennen heidän siirtymistään työelämään. Opiskelijoilta tulee lisäksi hyödyllistä palautetta ja kehittämisideoita.

EmCen ohjelmaa on päässyt Haaga-Heliassa kokeilemaan jo satoja opiskelijoita. Ohjelman peruskäyttö kehittää opiskelijoiden tuntemusta digitaalisen taloushallinnon perusperiaatteista ja rutiineista. ”Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus syventävissä opinnoissa harjoitella ohjelman tehokäyttöä myös kiperimmissä taloushallinnon tilanteissa”, kertoo Timo Pöysti.

Opiskelijat ovat tyytyväisiä: ”Järjestelmän perusosaaminen luo pohjaa myös muiden taloushallinnon järjestelmien oppimiselle. Ohjelman käyttö auttaa hyvin ymmärtämään, mitä digitaalinen taloushallinto kokonaisuudessaan tarkoittaa”, kertovat opiskelijat Jonne Komsi ja Eetu Lehikoinen.

 

Tukee opiskelijan työllistymistä

Opiskelijoiden mukaan EmCe-ohjelman käyttö tuo heille konkreettista ammatillista etua. Pitkäjänteinen harjoitteleminen tehostaa sähköisen kirjanpidon järjestelmätuntemusta, mikä taas tukee opiskelijan työllistymistä.

Timo Pöysti toivoo, että rekrytoijat ottaisivat huomioon tämänlaisen arvokkaan käytännön osaamisen. Sähköinen taloushallinto on yleistyvä trendi yrityksissä, ja nyt Haaga-Helian opiskelijoilla on siitä käytännön kokemusta.

”EmCen ohjelmaa käyttämällä opinnoissa pääsee oppimaan taloushallinnon osa-alueita käytännönläheisemmin. Sähköisen taloushallinnon järjestelmäosaaminen on ehdottomasti arvokas merkintä CV:ssä”, pohtii Jonne Komsi.

Räätälöityä palvelua

EmCe-ohjelman käyttö oppilaitoksissa auttaa parantamaan järjestelmän laatua. Timo Pöystin mukaan ohjelman käytössä esiintyneet ongelmat on selvitetty tehokkaasti EmCen tuella.

Lisäksi opiskelijaryhmät ovat saanet käyttöönsä räätälöityä tuki- ja opetusmateriaalia: ”Oppimateriaali ja helposti saatavilla oleva käyttöohjeistus on tukenut onnistuneesti opiskelijoiden oppimista. Tästä palvelusta voimme kiittää EmCen Jukka Vihtkaria.

Myös opiskelijat arvostavat EmCen tukea: ”Päivitetty ohjelmisto ja sähköistetyt, räätälöidyt oppimateriaalit ovat hyvää palvelua oppilaitokselle ja suoraan opiskelijalle,” kertoo opiskelija Katariina Huovinen.

Vaikuttavaa yhteistyötä

Syventävän jatkokurssin opiskelija Jakke Kastelli näkee oppilaitosyhteistyön kehittävän EmCen vahvaa kotimaista tuotantoa ja palvelua: ”Kun iso määrä alan opiskelijoita oppii ohjelman peruskäytön, sillä voi olla vaikutusta myös tilitoimistojen digitaalisen taloushallinnon hankintapäätöksiin.”

EmCen ja Haaga-Helian yhteistyö jatkuu vahvana tulevaisuudessakin. ”Saamme käyttöömme tehokkaan ja modernin sähköisen taloushallinnon järjestelmän sekä hyödyllistä ja opiskelijan työllistymistä tukevaa oppimateriaalia. Samalla opiskelijat pääsevät osallistumaan ohjelman kehittämiseen,” summaa Timo Pöysti.

 

Kesälomien lähestyttyä on hyvä ryhtyä miettimään kesätyöntekijöiden tarvetta. Hyödynnä Haaga-Helian ja EmCen oppilasyhteistyö ja nappaa EmCe-osaajat omiin riveihisi. Lue lisää tästä »

 

Artikkelin on kirjoittanut Haaga-Helian tietojenkäsittelyn opiskelija Joona Kujala. Artikkeli on toteutettu osana Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luovan toimiston Krean palvelutarjontaa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat

 • 27.4.2018
  Näin aktivoit verkkopalkan omassa verkkopankissasi
  Lue lisää »
 • 24.4.2018
  EmCe 365 pikakuvakkeen luominen
  Lue lisää »
 • 27.3.2018
  EmCe-vinkki: Lomavuosi vaihtuu – palauta mieleen lomavarausten teko
  Lue lisää »
 • 6.2.2018
  Kutsu kisakatsomoon!
  Lue lisää »
 • 19.12.2017
  Basware InvoiceReady – Vuodenvaihteen muistilista
  Lue lisää »
 • 18.12.2017
  Palkkahallinnon muistilista vuodelle 2018
  Lue lisää »
 • 11.12.2017
  Terveisiä EmCen käyttäjäpäiviltä
  Lue lisää »
 • 29.11.2017
  KUTSU: Tervetuloa joulupuurolle EmCeen
  Lue lisää »
 • 7.11.2017
  6+6 syytä ottaa verkkopalkka käyttöön
  Lue lisää »
 • 30.10.2017
  Viimeinen ilmoittautumispäivä EmCen käyttäjäpäiville 1.11.2017
  Lue lisää »