Ajankohtaista

EmCe-vinkki: #14 Lomavarausten teko

Blogi - 15.3.2017

Onko sinulla jo lomavaraukset käytössä? Lomavuosi vaihtuu 31.3.2017, joten nyt on hyvä hetki ottaa lomavaraukset käyttöön tai palauttaa mieleen miten homma hoituu.

Lomaoikeudet kertyvät lomapalkkavaraukselle ja sitä kautta yhtiöt tulokseen. Ajantasalla oleva tulos pitää sisällään joka kuukausi lomapalkkavarauksen muutoksen. Varausta voidaan purkaa sitä mukaan kun lomaa pidetään tai varausta voidaan purkaa myös sovitusti esim. kesälomat puretaan pidetyksi heinäkuussa kaikkien työntekijöiden osalta, mikäli ko. kuukausi on yleisin kesälomakuukausi. On kuitenkin tärkeää, että lomapalkkavaraus näkyy yhtiön tuloksessa oikein oikeina ajankohtina.

EmCen Lomavaraus-toiminnolla teet varauksen vaikka joka kuukausi ja näin kirjanpito on aina ajantasalla. Ohjaustiedossa määritellään ne palkkalajit, joita halutaan varata ja kerrotaan varauspalkkalajeja vastaavat purkupalkkalajit.

Aloitusnäkymä Ohjaustiedoista näyttää esimerkiksi alla olevan kuvan mukaiselta. Varauksen ohjauksia voi olla erilaisia riippuen siitä mitä työehtosopimusta käytetään.

 

Lomavarauskoodi kerrotaan työsuhteella henkilöille, jotta he kuuluvat kyseiseen varaukseen.

 

Tämän jälkeen muodostetaan uusi lomavaraus halutulta ajalta. Pääsivulla ovat lomavarauksen tiedot, joita pääsee muokkaamaan tallennuksen jälkeen.

 

 

Tiliöinti-sivulla näkyvät lomavarauksen erotuksen tiliöinnit ja kohteet. Lisäksi muutokset näkyvät esim. kustannuspaikoittain, mikäli seurannat ovat käytössänne.

 

 

Voit myös siirtää varauksen suoraan EmCe Kirjanpitoon ohjatulla toiminnolla.

Mikäli tarvitset apua toiminnon käytössä, ota yhteyttä minuun aija.vuorinen@emce.fi tai myynti@emce.fi.

 


Kirjoittaja: Aija Vuorinen

Aija_blogiEmCen Sovellusasiantuntija. EmCeläinen vuodesta 2004. Osaamisalueina Palkka-, Poissaolo-  ja Työajanhallinnan ratkaisut. On tehnyt sovellusasiantuntijan töitä vuodesta 1990 eri ohjelmien parissa ja pitää työstään edelleen. Rakastaa Alppeja, Lapin luontoa, patikointia ja moottoripyöräilyä. Asuu omakotitalossa, jossa on iso piha, eli kynsien aluset mullassa kaiket kesät.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat