EmCe-vinkki: #6 Excel-linkki on kuukauden vinkki

Excel-linkillä kuukausittaiset raportit kätevästi ja vaivattomasti yhdellä napin painalluksella. Vanha, mutta edelleen toimiva ominaisuus, joka on saattanut monelta jo unohtua.

Nyt on pakko palata EmCe tuotehistorian vanhimpaan yhä käytössä olevaan tuotteeseen, joka on toki kehittynyt matkan varrella, mutta perusajatukseltaan säilynyt samana. Tuotteen nimenä on käytetty Excel-linkkiä, joka on otettavissa käyttöön Excel-sovelluksen apuohjelmista. Monella asiakkaistamme kyseinen ominaisuus sisältyy tuotepakettiin tai on muuten tullut hankittua jo aikaisemmin.

Olen nimittäin törmännyt melko usein tilanteisiin, jossa asiakasyrityksemme kyllä tuottavat raportteja Excelissä, mutta harmikseni todennut kyseessä olevan ohjelman valmisraportti tallennettuna Exceliin, jota työllä ja tuskalla väännetään yrityksen raportoinnin vaatimaan muotoon. Varovaisella kysymyksellä tarkistan, että olethan tietoinen, että sinulla on käytettävissä työkalu, jolla kaikki tuo vaiva on hoidettavissa yhdellä napin painalluksella?

Jos sinulla on päässyt unohtumaan tämä ominaisuus tai se ei ole ollut sinulla käytössä, niin kerrataan nyt miten saat sen käyttöösi. Voit yksinkertaisesti kirjoittaa laskentakaavan, joka hakee halutulta ajanjaksolta, -tapahtumalajilta, -tililtä/tiliryhmältä/tilin koodilta, -kustannuspaikalta ja -yritykseltä summat Excel-taulukkoon. Taulukon voi muotoilla halutun tyyliseksi ja tehdä graafiset esitykset johdon raportointiin. Seuraavan kuukauden osalta vaihdat vain haettavaa ajanjaksoa ja esitys on valmis – hienoa eikö totta?

Pilvipalveluasiakkailla tarvittavat työkalut löytyvät helpoiten kirjautumisen jälkeen EmCe paneelista Excel-kuvakkeesta ja omassa ympäristössä apuohjelman voi avata EmCen ohjelmahakemistosta. Jos ei löydy, pyydä konsulttiamme auttamaan tai ominaisuuden puuttuessa kokonaan, myynnin yhteyshenkilömme kertoo, miten saat tämän vanhan toiminnon uudelleen päivittäiseen hyötykäyttöön.

Katso myös aikaisemmat EmCe-vinkit vinkkiarkistosta.

 


 

Kirjoittaja: Jukka Vihtkari

EmCen tuotepäällikkö. Aloittanut EmCessä 1900-luvulla, tarkemmin elokuussa 1999. Tykkää kilpailla asiassa kuin asiassa. Ruuan kanssa tärkeintä on hyvä seura sekä tähän liittyen erityisesti perheen yhteiset hetket. Vapaa-ajasta iso osa kuluu nuorten yleisurheiluharjoittelun sekä valmennuksen parissa, josta on tullut suoranainen intohimon kohde. Haluaisi oppia soittamaan jotain, vaikkapa pianoa tai kitaraa.