Onko räätälöityjen ERP-ratkaisujen aikakausi ohi?

EmCe on tuottanut jo yli sata vaativaa toiminnanohjaushanketta Suomessa sekä ulkomailla. Meillä on selkeä ajatus myös siitä, mikä on alan tulevaisuus.

EmCe Solution Partner on liiketoimintajärjestelmien ja talousohjelmistojen toimittaja, jonka vahvuuksiin kuuluu asiakasyritysten tarpeiden ymmärtäminen sekä ennakoiminen. Yrityksen pitkän linjan ammattilaiset eivät usko räätälöityjen ERP-ratkaisuiden jäävän historiaan.

”Jos järjestelmä ei jousta, käyttäjä joutuu joustamaan työssään”, huomauttaa EmCen NAV -yksikön vetäjä Harri Lukkari. Järjestelmän tarkoitus on tuoda helpotusta työhön ja automatisoida asioita. EmCellä ollaan vahvasti sitä mieltä, että keskisuurten ja suurten yritysten ydinliiketoiminnanosat kannattaa ERP:ssa aina sopeuttaa omaan liiketoimintamalliin mukaan.

”Vaikka järjestelmä on käyttökelpoinen ilman räätälöintejä, tehokkuus haetaan perusjärjestelmää muokkaamalla. Etenkin pienikatteisilla aloilla, joilla prosessien tehokkuus ratkaisee yhtiön tuloksen, olisi hullua olla käyttämättä järjestelmää kilpailuetuna!” ERP hankkeista vastaava johtaja Jarno Kippo jatkaa.

Jos ERP-järjestelmä ei jousta, käyttäjä joutuu joustamaan työssään.

EmCe ennakoi Balmuirin tarpeet

Ennen Microsoft Dynamics NAV -nimellä tunnettu Dynamics 365 Business Central -toiminnanohjausjärjestelmä on lifestyle brändi Balmuirin valinta. Vauhdilla kasvanut liiketoiminta toi haasteita yrityksen toiminnan ohjattavuuteen.

”Halusimme eroon turhasta manuaalisesta työstä sekä selkeitä prosesseja ohjaamaan yrityksen tapaa toimia”, taustoittaa Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara.

Järjestelmän vaatimuksena oli toimia usealla kielellä, eri valuutoissa, hallinnoida logistista ketjua ja skaalautua liiketoiminnan muutosten mukana. Globaalin, moniyritysympäristöön muokkautuvan Dynamics 365 Business Centralin ominaisuudet vastasivat parhaiten Balmuirin vaatimuksiin. EmCe valikoitui suositusten perusteella järjestelmän toimittajaksi, ja lopputuloksena oli Balmuirin ensimmäinen odotukset ylittänyt järjestelmähanke.

”Erityisen hienoa oli, että EmCellä mietittiin tulevaisuutta. Meitä osattiin ohjata miettimään millaisia päätöksiä ja ratkaisuja meidän tulisi tehdä, kun liiketoimintamme tulee todennäköisesti kasvamaan tässä ja tässä vaiheessa”, Jaara kiteyttää.

 

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä »