Ajankohtaista

Suukkoja ja sähköistä taloushallintoa

Blogi - 31.1.2017

Viime viikon alussa Taloushallintoliiton Tili- ja veropäivät kokosivat joukon taloushallinnon ammattilaisia yhteen kuulemaan alan ajankohtaisista asioista, tapaamaan kollegoita ja vaihtamaan ajatuksia – nyt jo 50. kerran.

Tilaisuuden avasi tulevaisuuden tutkija, avaruustieteen professori Esko Valtaoja kysymällä voiko Tili- ja veropäivät täyttää 100 vuotta? Entä häviääkö kirjanpitäjän ammatti tulevaisuudessa? Tuleeko tilitoimistosta yrittäjän personal trainer? Miten tilitoimisto voi auttaa yrittäjää menestymään? Äärimmäisen ajankohtaisia kysymyksiä kaikki. Vellova keskustelu digitalisaatiosta laittaa meidät kaikki miettimään millaisessa maailmassa elämme huomenna? Onko palveluillemme enää kysyntää ja missä muodossa? Onko minulla tarvittavaa osaamista tulevaisuudessa?

Tilaisuuden tietosisältö oli vahvasti myös tässä ja nyt: uudistuneen kirjanpitolain soveltaminen käytännössä, verotuksen ajankohtaiset haasteet ja ratkaisut, arvonlisäverotuksen kysymykset ja taloushallinnon järjestelmät nyt ja tulevaisuudessa.

 

Osaajille on aina tarvetta

Puhelin saavutti 50 miljoonaa käyttäjää 50 vuodessa, kännykkä 12 vuodessa ja Pokemon Go 19 päivässä. Näin M&M otsikoi viime viikolla. Tämä jos mikä kertoo ajastamme – muutosvauhti on hurjaa ja heikompia hirvittää. Kliseisesti voidaankin todeta, että ainoa varma asia elämässä on muutos.

Miten tilitoimisto voi auttaa yrittäjää onnistumaan?

Muutoksen myllerryksessä osaajille on aina tilausta. Osaamisen muoto ja oikeanlaisen osaamisen tarve elää ajassa. Tilitoimistojen palveluita tullaan tarvitsemaan myös tulevaisuudessa ja Nettomaster Oy:n Jukka Hämäläinen uskoo, että taloushallinnon tehtävien ulkoistaminen tulee kasvamaan jatkossa. Hämäläinen peräänkuulutti luennossaan tilitoimistoilta aktiivisempaa ja rohkeampaa myynnillistä otetta toimintaan. Tilitoimistolla on kaikki tarvittavat työkalut ja rakennuspalikat auttaa asiakasyrityksiä ymmärtämään omaa liiketoimintaa paremmin ja menestymään siinä. Miten tämä sitten tehdään?

 

 

Hämäläisellä on tähän selkeä vastaus: kysymällä asiakkaalta oikeat kysymykset. Sen sijaan, että tilitoimisto auttaisi yritystä menestymään, tulisi miettiä miten voisin auttaa yritystä onnistumaan ja saavuttamaan tavoitteet. Kaikki kuitenkin lähtee liikkeelle aktiivisesta yhteydenpidosta asiakkaisiin. Jos asiakkaita ei tapaa, ei voi myöskään tietää mitä heille kuuluu ja millaisia tavotteita heillä. Numerot kertovat omaa tarinaansa. Jotta voi ymmärtää numeroita, tulee tilitoimiston tavata asiakkaita ja saada näkemystä mitkä asiat vaikuttavat niihin numeroihin.

Kirjanpitäjä on yrittäjän personal trainer.

Taloushallintoliiton uusi toimitusjohtaja Antti Soro nostaa tilitoimistojen muuttavan roolin esiin tuoreessa Tilisanomien artikkelissa. Kirjanpitäjien työnkuva muuttuu taloushallinnon neuvonantajiksi. Monelle pienyrittäjälle tilitoimisto on ainoa potentiaalinen neuvonantaja, tuki ja turva, joka tuntee liiketoiminnan ja numerot.

Uusi luku taloudenhallintaan

Jotta tilitoimistot voivat vastata kysyntään ja muuttaa toimintaansa konsultatiivisempaan suuntaan, tarvitaan siihen oikeanlaisia työkaluja. Tili- ja veropäivien yhteydessä lanseerasimme uuden EmCe 365 –verkkopalvelun tilitoimistoille ja heidän asiakkaille.

 

 

No miten tämä auttaa tilitoimistoja ja heidän asiakkaitaan? Lyhyesti sanottuna EmCe 365 tuo kaikki taloudenhallinnan työkalut yhteen paikkaan. Se on ketterä ja helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa uudenlaisen taloudenhallinnan palvelukokemuksen. Se automatisoi manuaalisia arkirutiineja, yhdenmukaistaa toimintatapoja ja näin ollen säästää tilitoimiston aikaa. Testaa mikä on sinun taloudenhallinnan lukusi »

 


Kirjoittaja: Susanna Suomela

EmCen markkinointipäällikkö. Liittynyt EmCeläisiin keväällä 2015. Arvostaa hyvin muotoiltuja asioita, olipa kyse tuotteista, palveluista tai busineksestä. Aloittaa ruokalistojen lukemisen aina jälkiruuista. Löytänyt uuden harrastuksen ilmajoogasta. Haluaisi oppia valokuvaamaan ja seisomaan käsillään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat

 • 27.4.2018
  Näin aktivoit verkkopalkan omassa verkkopankissasi
  Lue lisää »
 • 24.4.2018
  EmCe 365 pikakuvakkeen luominen
  Lue lisää »
 • 27.3.2018
  EmCe-vinkki: Lomavuosi vaihtuu – palauta mieleen lomavarausten teko
  Lue lisää »
 • 6.2.2018
  Kutsu kisakatsomoon!
  Lue lisää »
 • 19.12.2017
  Basware InvoiceReady – Vuodenvaihteen muistilista
  Lue lisää »
 • 18.12.2017
  Palkkahallinnon muistilista vuodelle 2018
  Lue lisää »
 • 11.12.2017
  Terveisiä EmCen käyttäjäpäiviltä
  Lue lisää »
 • 29.11.2017
  KUTSU: Tervetuloa joulupuurolle EmCeen
  Lue lisää »
 • 7.11.2017
  6+6 syytä ottaa verkkopalkka käyttöön
  Lue lisää »
 • 30.10.2017
  Viimeinen ilmoittautumispäivä EmCen käyttäjäpäiville 1.11.2017
  Lue lisää »