Ajankohtaista

Verottajan 5 vinkkiä ensi vuodelle

Blogi - 19.12.2016

Palkkahallinnon käyttäjäpäivillä Verohallinnon ylitarkastaja Sari Wulff kertoi mikä muuttuu ja mitä uutta verotuksessa on luvassa vuonna 2017. Tässä viisi nostoa, joihin on hyvä tutustua:

1. Eläkeuudistus vuonna 2017

Eläkeuudistuksen myötä tapahtuu muutoksia vakuutusmaksuissa, jotka tulevat voimaan 1.1.2017. Palkansaajalta vakuutusmaksuja aletaan periä 17-vuotissyntymäpäivää seuraavan kuukauden alusta. Yrittäjiltä eläkemaksujen perintä alkaa 18-vuotissyntymäpäivää seuraavan kuukauden alusta.

Eläkemaksujen siirtymäkaudella 2017 – 2025 peritään isompaa maksua palkansaajilta, jotka ovat täyttäneet 53 vuotta. Maksut alkavat siis syntymäpäivää seuraavan kuukauden alusta. Suurempaa eläkemaksua peritään palkansaajalta kunnes hän täyttää 63 vuotta. Suurempi eläkevakuutusmaksu loppuu kokonaan 31.12.2025. Lue lisää eläkeuudistuksesta täältä »

 

2. Uusi OmaVero-palvelu

OmaVero on uusi asiointipalvelu Verohallinnon asiakkaille. Ensimmäisessä vaiheessa OmaVerossa on mahdollista antaa lahjaveroilmoitus. Tulevaisuudessa OmaVero korvaa vaiheittain suurimman osan Verohallinnon nykyisistä sähköisistä asiointipalveluista.

Palvelu kokoaa yhteen Verohallinnon asiakkaan kaiken verkkoasioinnin ja mahdollistaa omien verotustietojen tarkastelemisen verkossa

 • palvelua käyttävät sekä luonnolliset henkilöt että yhteisöt
 • palvelu julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Tunnistautumiseen ei tule muutoksia, vaan OmaVeroon kirjaudutaan samalla tavalla kuin nykyisiin palveluihin.

OmaVero-palvelussa voit:

 • antaa lahjaveroilmoituksen
 • katsella verotuspäätöstä
 • maksaa lahjaveroa tai tarkistaa maksuyhteystiedot.

Lue lisää OmaVero-palvelusta tästä »

 

3. Ennakonpidätystietojen suorasiirto

Työnantaja voi pyytää perusverokortin tietoja sähköisellä suorasiirtopyynnöllä. Suorasiirto tehdään Verohallinnon ylläpitämän Ilmoitin-palvelun kautta tai Tyvi-palvelun kautta. Pyyntöä veronumerorekisteriin merkitsemisestä ei voi enää tehdä suorasiirtopyynnön yhteydessä.

Huom! Vuoden 2017 verokorttitietojen suorasiirtopyyntö tulee tehdä viimeistään 31.1.2017. Verohallinto suosittelee pyynnön tekemistä 31.12.2016 mennessä, jotta tiedot olisivat ajoissa palkanlaskennan käytössä.

Ohjeet siirtoon löydät täältä »

 

4. Muista vuosi-ilmoitusten tärkeät päivämäärät

 • Vuosi-ilmoitukset lähetetään pääsääntöisesti viimeistään 31.1.2017
 • Jos seuraavat vuosi-ilmoitukset annetaan sähköisesti, viimeinen palautuspäivä on 3.2.2017
  • Työnantajan vuosi-ilmoitus, ja rajoitetusti verovelvolliselle maksetut suoritukset vuosi´-ilmoitus
  • Vuosi-ilmoitus maksetuista osingoista
  • Vuosi-ilmoitus välitetyistä ulkomaisista osingoista
  • Vuosi-ilmoitus osuuskuntien ylijäämästä
 • Korkotulon lähdeveronalaiset korot – 15.12.2017 mennessä
 • AY-jäsenmaksut ja työttömyyskassamaksut – 20.2.2017 mennessä
 • Osakeyhtiön antamat luonnollisen henkilön pääomatuloksi luettavat osakaslainat ja niiden takaisinmaksut 24.2.2017 mennessä

Lisätietoja aiheesta www.vero.fi

 

5. Verottajan palvelukatko

Verottajan palvelussa on katko, joka alkaa torstaina 29.12.2016 ja päättyy tiistaina aamulla 3.1.2017. Lisätietoja katkosta löydät täältä »

 


Kirjoittaja: Aija Vuorinen

Aija_blogiEmCen Sovellusasiantuntija. EmCeläinen vuodesta 2004. Osaamisalueina Palkka-, Poissaolo-  ja Työajanhallinnan ratkaisut. On tehnyt sovellusasiantuntijan töitä vuodesta 1990 eri ohjelmien parissa ja pitää työstään edelleen. Rakastaa Alppeja, Lapin luontoa, patikointia ja moottoripyöräilyä. Asuu omakotitalossa, jossa on iso piha, eli kynsien aluset mullassa kaiket kesät.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat