Ajankohtaista

Basware suosittelee maksuliikenne-ohjelmiston palvelinversion päivittämistä

Tiedotteet - 2.7.2015

Basware Maksuliikenne-ohjelmistossa ilmennyt tietoturvariski on korjattu versiossa 9.10.

Keväällä uutisoitiin Basware Maksuliikenne-ohjelmistossa ilmenneestä tietoturvariskistä, joka on korjattu kesäkuussa julkaistussa versiossa 9.10. (lue tiedote tästä). Tietoturvariski koski Maksuliikenne-ohjelmiston palvelinversion tietokantayhteyttä, joka ei ole ollut salattu työaseman ja tietokantapalvelimen välillä. Basware tiedotti asiasta 1.7.2015 seuraavaa:

Maksuliikenne-ohjelmiston palvelinversio ei ole salannut työaseman ja tietokantapalvelimen välistä tietokantayhteyttä. Tästä seuraa tietoturvariski, joka on arviomme mukaan vähäinen. Yhteyden väärinkäyttö edellyttää pääsyä organisaation sisäverkkoon. Tiedossamme ei ole yhtään tapausta, jossa Maksuliikenne-ohjelmiston tietokantayhteyttä olisi salakuunneltu tai muuten käytetty väärin.

 

Kesäkuussa 2015 julkaistu Maksuliikenne-ohjelmiston versio 9.10 sisältää tuen salatulle tietokantayhteydelle. Tietoliikenteen salaus toteutetaan käyttämällä yksilöiviä varmenteita, joilla sekä salataan tietokannan ja työaseman välinen yhteys että todennetaan palvelimen alkuperä.

 

Suosittelemme Maksuliikenne-ohjelmiston palvelinversiota käyttäviä asiakkaita päivittämään ohjelmiston versioon 9.10 ja ottamaan tietokantayhteyden salauksen käyttöön asennuspaketin mukana tulevan ohjeen mukaisesti.

 

Maksuliikenne-ohjelmiston lisäksi esitetty tietoturvariski liittyy Finance- ja In-House Banking -ohjelmistoihin. Suosittelemme riskin minimoimista Finance- ja In-House Banking -ohjelmistojen osalta samalla tavoin kuin Maksuliikenne-ohjelmistossa. Riski ei koske Maksuliikenne-ohjelmiston työasemaversiota, Maksuliikenne SaaS -palvelua, eikä muita Baswaren palveluja tai ohjelmistoja.

EmCen tietoon ei ole tullut yhtään väärinkäyttötapausta. Tilaa Maksuliikenne-ohjelmiston päivitysversio EmCen HelpDeskistä tai pyydä päivityksen ja salauksen käyttöönotossa apua EmCen Basware konsulteilta. Ota yhteys helpdesk@emce.fi tai vastuumyyjääsi.

Lisätietoja: EmCe Solution Partner Oy, tuotepäällikkö Kai Ahteela, kai.ahteela@emce.fi

Uusimmat

 • 9.1.2019
  Työttömyysvakuutusrahaston ilmoituksessa virhe
  Lue lisää »
 • 18.12.2018
  EmCe Palkanlaskennan tulorekisterirajapinnan aktivointiavaimet
  Lue lisää »
 • 29.11.2018
  Maksuliikenne ja Banking ohjelmistojen ylläpito-ja palvelumaksut nousevat 1.1.2019 
  Lue lisää »
 • 13.11.2018
  Muutoksia Helpdesk-puhelujen maksimipituuteen
  Lue lisää »
 • 4.9.2018
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse poistuu seuraavassa versiossa
  Lue lisää »
 • 4.6.2018
  Kansallisen tulorekisterin KATRE:n vaikutukset EmCe Palkkahallinnon ohjelmistoon
  Lue lisää »
 • 3.4.2018
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse loppuu
  Lue lisää »
 • 7.3.2018
  Takana muutosten ja kehityksen vuosi
  Lue lisää »
 • 1.11.2017
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse poistuu kevään 2018 aikana 
  Lue lisää »
 • 17.8.2017
  Baswaren tulostuspalvelussa ilmennyt häiriö ajalla 1.-13.8.2017
  Lue lisää »