Ajankohtaista

Päämiehemme Basware on tiedottanut tänään seuraavaa

Tiedotteet - 6.3.2015

Tietoturvatiedote Maksuliikenne-ohjelmiston käyttäjille

Viitaten Helsingin Sanomissa tänään julkaistuun artikkeliin ja Viestintäviraston tiedotteeseen Maksuliikenne-ohjelmiston tietoturvasta.

Hyvä asiakkaamme, 
Tiedotimme loppuvuodesta Maksuliikenne-ohjelmiston palvelinversion tietoturvaohjeistuksen uudelleenarvioinnista organisaation sisäverkkoon liittyvän tietoturvariskin osalta. Arviomme mukaan tietoturvariski on vähäinen, mutta riskin minimoimiseksi suosittelemme edelleen Maksuliikenne-ohjelmiston työaseman ja tietokantapalvelimen välisen tietokantayhteyden salausta myös organisaation sisäverkossa, ellette ole sitä jo tehneet. 
Maksuliikenne-ohjelmiston tietokantatoimittaja Unicom Systems tulee julkaisemaan Solid-tietokantaan sisältyvän tietoliikenteen salausratkaisun kesään mennessä. Tulemme tarjoamaan tämän ratkaisun käyttöönne ylläpitopalveluun sisältyvänä versiopäivityksenä. 

Tiedossamme ei ole ainuttakaan tapausta, jossa Maksuliikenne-ohjelmiston tietokantayhteyttä olisi käytetty väärin. Basware kehittää tuotteidensa tietoturvaa jatkuvasti sekä tukee ja auttaa asiakkaitaan tietoturvakysymyksissä kaikkiin sen tuotteisiin liittyen. 

Mikäli haluatte salata tietokantayhteyden nyt, salaus voidaan toteuttaa kolmannen osapuolen salaustuotteilla. Nämä tuotteet eivät ole Maksuliikenne-ohjelmiston osa, mutta niitä voidaan käyttää yhdessä ohjelmiston kanssa lisäturvallisuuden takaamiseksi. 

Alla esittelemme yhden Maksuliikenne-ohjelmiston kanssa yhteensopivan SSL-protokollaan perustuvan kolmannen osapuolen salaus- ja tunnelointiratkaisun. 
Ratkaisuvaihtoehto: Stunnel on SSL-salausprotokollaan perustuva salausratkaisu (SSL wrapper), jonka avulla tietokantayhteys voidaan salata. Stunnel on vakiintunut avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on asiakkaan omassa käytössä maksuton. 
Mikäli haluat ohjeen Stunnel-salausratkaisun asentamiseksi ota yhteys asiakastukeemme pay.servicedesk.fi@basware.com.

Miten tämä vaikuttaa EmCen asiakkaisiin?

EmCen Basware Maksuliikenne asiakkaista valtaosa käyttää sovellusta käyttöpalvelun kautta, jolloin liikenne loppukäyttäjän ja palvelimen välillä on aina ollut SSL salattu. Näiden asiakkaiden osalta ei ole tarvetta muutoksille/päivityksille.

Osalla asiakkaista maksuliikennesovellus on asennettuna yrityksen omaan verkkoon, näissä tapauksissa suosittelemme ensisijaisesti tarkistamaan yrityksen omat tietoturvakäytännöt. Kuten esimerkiksi työasemien ja maksuliikenneohjelmien salasanasuojaukset.

EmCen tietoon ei ole tullut yhtäkään väärinkäyttötapausta, mutta mikäli haluatte täydentää sisäverkon tietoturvanne, voitte toimia ohessa olevan Basware ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoja saatte tarvittaessa EmCen Helpdeskistä: helpdesk@emce.fi

Uusimmat

 • 9.1.2019
  Työttömyysvakuutusrahaston ilmoituksessa virhe
  Lue lisää »
 • 18.12.2018
  EmCe Palkanlaskennan tulorekisterirajapinnan aktivointiavaimet
  Lue lisää »
 • 29.11.2018
  Maksuliikenne ja Banking ohjelmistojen ylläpito-ja palvelumaksut nousevat 1.1.2019 
  Lue lisää »
 • 13.11.2018
  Muutoksia Helpdesk-puhelujen maksimipituuteen
  Lue lisää »
 • 4.9.2018
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse poistuu seuraavassa versiossa
  Lue lisää »
 • 4.6.2018
  Kansallisen tulorekisterin KATRE:n vaikutukset EmCe Palkkahallinnon ohjelmistoon
  Lue lisää »
 • 3.4.2018
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse loppuu
  Lue lisää »
 • 7.3.2018
  Takana muutosten ja kehityksen vuosi
  Lue lisää »
 • 1.11.2017
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse poistuu kevään 2018 aikana 
  Lue lisää »
 • 17.8.2017
  Baswaren tulostuspalvelussa ilmennyt häiriö ajalla 1.-13.8.2017
  Lue lisää »