Ajankohtaista

Savonia ja EmCe tukevat taloushallinnon opiskelijoita työelämätaidoissa

Tiedotteet - 24.8.2016

Pohjois-Savossa toimiva Savonia-ammattikorkeakoulu aloittaa yhteistyön taloushallinnon ja toiminnanohjauksen ratkaisuja pk-yrityksille toimittavan EmCe Solution Partner Oy:n kanssa. EmCen taloushallinnon järjestelmä otetaan opetuskäyttöön Savonian liiketalouden opiskelijoiden parissa syksyllä 2016.

 

– EmCe-ohjelma on Suomen ensimmäinen sähköiseen muotoon muutettu valmis taloushallinnon opetusjärjestelmä, joka on harvinainen myös maailmanlaajuisesti. Savonia on järjestyksessä toinen suomalainen ammattikorkeakoulu, joka ottaa EmCe-ohjelman nyt käyttöönsä. Pitkän tähtäimen tavoitteenamme on varustaa kaikki suomalaiset oppilaitokset EmCe-ohjelmalla, sanoo EmCen tuotepäällikkö Jukka Vihtkari.

– Savonian liiketalouden yksikössä oli tarve uudistaa opetuskäytössä oleva taloushallinnon järjestelmä. Halusimme saada opiskelijoiden käyttöön tätä päivää olevan työkalun, joka demonstroi sähköistä taloushallintoa käytännössä ja on samalla pedagogisesti toimiva ja järkevä, kertoo Savonian taloushallinnon lehtori Ulla Loikkanen.

EmCe-ohjelman avulla opiskelijat tutustuvat sähköiseen taloushallintoon ja sen sovellusten käyttöön, kuten sähköisten laskujen maksamiseen ja vastaanottamiseen. Ohjelma sisältää yhden vuoden kirjanpidon ja noin neljäsataa erilaista tositetta. Vuosittain ohjelmaa tulee käyttämään noin 165 Savonian liiketalouden opiskelijaa, joista 40 suuntautuu taloushallintoon. Aineisto on toteutettu yhteistyössä monialakustantaja Editan kanssa.

– EmCe-ohjelmaa käytetään jo yrityksissä Kuopion seudulla, mikä vaikutti osaltaan yhteistyökumppanin valintaan. Sekä opiskelijat että paikalliset yritykset hyötyvät siitä, että ohjelmalla on harjoiteltu sähköisen taloushallinnon taitoja käytännössä jo koulussa. Lisäksi EmCen valintaan vaikutti positiivinen mielikuva, jonka saimme EmCen ja Haaga-Helian aiemmin alkaneesta oppilaitostyöstä, Loikkanen kertoo.

– Viimeisten viiden vuoden aikana sähköinen taloushallinto on tullut arkipäiväiseksi yrityksissä, kun taas oppilaitoksissa taloushallinnon ohjelmat ovat alkaneet vanhentua. Halusimme tarjota Savonialle nykyaikaisen työkalun, joka valmentaa opiskelijoita työelämässä tarvittaviin taitoihin, jatkaa EmCen tuotepäällikköVihtkari.

 

Lisätietoja:

Savonian ammattikorkeakoulu, taloushallinnon lehtori Ulla Loikkanen
ulla.loikkanen@savonia.fi, puh. 044 785 6928

EmCe Solution Partner Oy, tuotepäällikkö Jukka Vihtkari
jukka.vihtkari@emce.fi, puh. 0400 802369


 

EmCe Solution Partner Oy

Vuonna 1980 perustettu EmCe Solution Partner Oy toimittaa taloushallinnon ohjelmistopalveluja ja toiminnanohjausjärjestelmiä pk-yrityksille. Lisäksi se tarjoaa asiakkailleen monipuolisia asiantuntija-, konesali-, koulutus- ja tukipalveluita. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 7,1 miljoonaa euroa. EmCe Solution Partner Oy työllistää noin 60 työntekijää ja sillä on toimipisteet Helsingissä, Oulussa ja Lahdessa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat

 • 9.1.2019
  Työttömyysvakuutusrahaston ilmoituksessa virhe
  Lue lisää »
 • 18.12.2018
  EmCe Palkanlaskennan tulorekisterirajapinnan aktivointiavaimet
  Lue lisää »
 • 29.11.2018
  Maksuliikenne ja Banking ohjelmistojen ylläpito-ja palvelumaksut nousevat 1.1.2019 
  Lue lisää »
 • 13.11.2018
  Muutoksia Helpdesk-puhelujen maksimipituuteen
  Lue lisää »
 • 4.9.2018
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse poistuu seuraavassa versiossa
  Lue lisää »
 • 4.6.2018
  Kansallisen tulorekisterin KATRE:n vaikutukset EmCe Palkkahallinnon ohjelmistoon
  Lue lisää »
 • 3.4.2018
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse loppuu
  Lue lisää »
 • 7.3.2018
  Takana muutosten ja kehityksen vuosi
  Lue lisää »
 • 1.11.2017
  Palkkalaskelmien lähetys sähköpostitse poistuu kevään 2018 aikana 
  Lue lisää »
 • 17.8.2017
  Baswaren tulostuspalvelussa ilmennyt häiriö ajalla 1.-13.8.2017
  Lue lisää »