logo-wExtranet

EmCe 8.20.02 versiopäivitys ladattavissa

Tiedotteet - 6.11.2020

EmCe-ohjelman uusi versio 8.20.02 on valmistunut ja ladattavissa EmCen lisenssilataamossa https://lisenssilataamo.emce.fi.

EmCe päivitysohje -dokumentti pitää lukea huolellisesti. Versiossa on huomioitava, että työasemalla ja sovelluspalvelimella tulee olla päivitettynä .net 4.7.2 tai uudempi. Tarkista Päivitysohje-dokumentin laitevaatimukset ja tuetut käyttöjärjestelmät.

Versiosta 8.20.0 alkaen ohjelma on käyttänyt kutsuissa GrPC-yhteyttä. Asennusohjeessa on kerrottu tähän liittyvistä määrityksistä.

Tässä tärkeimmät ja merkittävimmät muutokset:

1. Verohallinnon ilmoitusten lähetykseen varmenteella.

Jos käytössä on tulorekisteriä varten hankittu aktiivinen varmenne, jonka käyttötapa on 0 – Tulorekisteri ja verohallinto, Katso-lähetys ei ole enää mahdollinen. Jos varmenteen tyypiksi asettaa 1 – Tulorekisteri, Katso-lähetystä tai tiedoston muodostusta voi käyttää Ilmoitinpalvelu-toiminnossa.

Ilmoitusten lähettäminen varmenteella onnistuu siitä huolimatta, vaikka organisaatio ei olisi saanut suomi.fi -valtuutusta (kuten esimerkiksi tilitoimisto asiakasyritykseltään).

Seuraavat verohallinnon ilmoitukset voi lähettää varmenteella version päivittämisen jälkeen:

  • alv-ilmoitus
  • alv-yhteenvetoilmoitus
  • urakkatietoilmoitus
  • veroilmoitus

Myöhemmin tänä vuonna julkaistavaan versioon tulee lisäksi:

  • verokorttien suorasiirtopyynnöt ja noudot
  • vuosi-ilmoitukset eläkkeistä ja etuuksista

2. Käyttäjähallinnassa käyttäjätunnus ei enää päivity ”ei aktiiviseksi”, vaikka tunnuksella ei olisi kirjauduttu 90 päivän aikana.

3. Palkanlaskennan Tulorekisteri-ilmoitusten liiketoimintavalidointi on poistettu, koska Verohallinto ei tarjoa enää kyseistä palvelua.

Tarkemmin muista uusista ominaisuuksista ja muutoksista voit lukea ohjelmaversion Versiomuutokset.pdf dokumentista, joka löytyy ohjelman ohjekirjasta Tervetuloa -> EmCe-ohjelman dokumentit -valinnan alta.

Apua sekä lisätietoja saat helpdesk@emce.fi osoitteesta.

Samasta osoitteesta voit myös tilata asennuksen palveluna.

 

 

Tiedotteet

Näytä kaikki »