logo-wExtranet

Palkanlaskennan korjaukset tulorekisteriin EmCe-ohjelmassa

Ajankohtaista - 4.1.2019

Virheellisten tietojen käsittely

Jos yhdessäkin palkkatietoilmoituksessa on virhe, ohjelma hylkää kyseisen palkkatietolähetyksen koko aineiston ja minkään palkkalaskelman tieto ei päädy tulorekisteriin. Virheellinen ilmoitus pitää korjata ja sen jälkeen koko aineisto lähetetään uudelleen.

Palkkatietolähetyksen Laskelmat-välilehdellä näkyy eriteltynä aineistossa olevat palkkalaskelmat. Jos aineisto hylätään virheet näkyvät sen palkkalaskelman kohdalla Virheet-sarakkeessa. Jos yhdessäkin palkkalaskelmassa on virhe, koko aineisto hylätään.

Tässä esimerkissä PL1.368 palkkalaskelmalla on virhe. Virheet.xml-tiedostoa kaksoisnapauttamalla avautuu selainruutu, jossa näkyy virheen syy.

Tässä esimerkissä korjaus pitää tehdä työsuhteen Palkkatiedot-välilehdelle.

Korjauksen jälkeen poistetaan virheellinen Palkkatietolähetys –dokumentti ja haetaan uudelleen muodostamalla uusia lähetyksiä. Uuteen aineistolähetykseen ohjelma hakee muuttuneet tiedot.

Palkkatietoilmoituksen korjaus ja mitätöinti

Palkkatietoilmoitukset toiminnossa voi korjata ja mitätöidä voimassaolevia ilmoituksia sekä tehdä näistä uusia versioita. Korjaus on järkevää tehdä tässä toiminnossa, jos työsuhteella on ollut virheellisiä vakuutus, ammattiluokitus tai työehtosopimustietoja ilmoitusta lähetettäessä.

Korjaaminen aloitetaan valitsemalla korjattava ilmoitus, jonka tila on 3. Voimassa. Paina dokumentin (oikeanpuoleista) Ohjattu toiminto –painiketta.

Jos tiedot on jo käyty korjaamassa työsuhteelle, valitse avautuvassa ikkunassa Muodosta uudestaan ja paina Suorita. Ohjelma hakee tällöin työsuhteelta uudet tiedot uudelle ilmoitukselle.

Jos haluat tehdä korjaukset käsin valitulle ilmoitukselle, valitse Uusi versio ja paina Suorita.

Molemmissa tapauksissa ohjelma tekee ilmoituksesta uuden version ja tilaksi tulee 0. Muodostettu. Ilmoituksen kentät avautuvat ja tietoja voi muuttaa.

Tallenna muutetut tiedot ja paina uudelleen Ohjatun toiminnon painiketta, jossa valintana tällä kertaa lähetä. Ohjelma lähettää tulorekisteriin ilmoituksesta uuden version ja tilaksi muuttuu 3.Voimassa.

Voimassa olevan ilmoituksen voi myös mitätöidä kokonaan, jolloin valintana on Mitätöi.

Perusteettoman edun ilmoittaminen

Perusteettoman edun syöttäminen aloitetaan luomalla uusi syöttötosite henkilölle. Syöttötositteen pääsivulle on lisätty uusi kenttä: Tulorekisteri.

Kentän alasvetovalikosta valitaan 2 – Korvaava ilmoitus. Tämä valitaan, kun muodostetaan korjausilmoitus perusteettomasta edusta tilanteessa, kun virhe on huomattu ennen seuraavaa palkanlaskentakertaa.

Syöttötositteen kausi tulee olla sama, jolla virheellinen tieto on ilmoitettu. Syöttötositteelle syötetään virheellisenä annettu palkkalaji ja määrä miinusmerkkisenä sekä perusteetta maksettu summa. Ohjelma etsii henkilöltä ja kyseiseltä kaudelta voimassa olevan palkkatietolähetyksen. Perusteeton etu – syöttötositteella ei saa olla muita palkkatapahtumarivejä kuin korjausrivit.

Kun kyseessä on perusteeton etu, syöttötositteesta tehdään palkkalaskelma ja palkkalista sekä annetaan palkkalistalle maksupvm alkuperäisen maksupäivän mukaisesti.

Tämän jälkeen palkkailmoitukset toiminnossa tehdään korvaava ilmoitus listan Ohjatun toiminnon (vasemmanpuolisella) –painikkeella. Ohjelma hakee korvaavat ilmoitukset eli ne maksettu-tilassa olevat palkkalaskelmat, joiden syöttötositteen tyyppinä on 2-korvaava ilmoitus.

Ohjelma luo ilmoituksesta uuden version, jonka tilana on 0.Muodostettu. Uudet muodostetut ilmoitukset löytyvät Lähetettävät –listalta. Ilmoituksen Tulolajierittely-välilehdellä nähdään syöttötositteella annettu perusteeton etu ja muut aikaisemmin ilmoitetut tiedot.

Lopuksi valittu ilmoitus lähetetään dokumentin (oikeanpuoleisella) Ohjatun toiminnon –painikkeella.

 

Kaipaatko vielä lisää apuja? Katso videomme aiheesta täällä.

 

 

 

Ajankohtaista

 • 30.6.2020
  Palveluhinnasto
  Lue lisää »
 • 22.6.2020
  EmCe Käyttäjäpäivät järjestetään taas marraskuussa – ilmoittautuminen on alkanut
  Lue lisää »
 • 22.6.2020
  Näin nopeutat palvelupyyntösi käsittelyä HelpDeskissä
  Lue lisää »
 • 16.6.2020
  Ilmoittaudu syksyn EmCe 365 -webinaareihin
  Lue lisää »
 • 15.6.2020
  Juhannusterveiset ja HelpDeskin palveluajat
  Lue lisää »

Näytä kaikki »