Kirjanpito-ohjelma yritykselle, yhdistykselle ja tilitoimistolle

EmCen kirjanpito-ohjelmalla on jo tuhansia käyttäjiä ympäri Suomen ja EmCen kirjanpito-ohjelma soveltuu toiminnoiltaan hyvin eri yritysmuodoille, yhdistyksille ja tilitoimistoille. Ohjelman sisältämä automatiikka helpottaa työtaakkaasi ja esimerkiksi tilinpäätösaika ei ole läheskään niin työntäyteinen, kun käytössäsi on EmCe Kirjanpito-ohjelman tilinpäätöstoiminnot.

Tyttö katsoo kannettavaa tietokonetta.

EmCen kirjanpito-ohjelmassa sähköisen taloushallinnon asiakkailla on mahdollista päästä yli 99% tiliöinnin automaatioasteeseen. Lisäksi kirjanpitäjä voi kontrolloida automaation määrää.

Seppo Mäki-Torkko Riihi Accountingista kertoo kokemuksia EmCen talous- ja palkanlaskentajärjestelmistä.

EmCen kirjanpito-ohjelma on kehittynyt viime aikoina erityisesti automaation suhteen.

Automaatio helpottaa rutiininomaisia tehtäviä ja auttaa myös asioiden muistamisessa. Asiat voi hoitaa automaatiolla, eikä ne jää pelkän muistin varaan.

Seppo Mäki-Torkko
Riihi Accounting

Älä hukkaa aikaasi – Anna automaation hoitaa kirjanpidon rutiinitehtävät

EmCen kirjanpito-ohjelmassa kirjanpito muodostuu automaattisesti tapahtumien perusteella ja sinä voit rutiinitehtävien sijaan keskittyä asiantuntijatyöhösi. Ratkaisumme auttaa tunnistamaan ja hoitamaan esimerkiksi poikkeukset tehokkaasti. Työsi on mielekkäämpää, kun voit keskittyä rutiinitehtävien sijaan asiantuntijatyöhösi ja poikkeuksien hallintaan. Me teemme monimutkaisista asioista yksinkertaisia!

Ajantasainen kirjanpito automaatiolla

Voit opettaa tekemiesi tiliöintien avulla ohjelman toimimaan halutulla tavalla tiliotteen käsittelyssä. Automaattisesti pankista noudetut tiliotteet ovat tällä tavoin valmiiksi tiliöityjä jo ennen kuin aloitat työpäiväsi. Tilioteautomatiikka tulee käyttöösi samalla, kun aktivoit EmCe Pankkiyhteyden.

Tutustu pankkiyhteyteen

Tositteet automaattisesti kirjanpitoon

Myynti- ja ostoreskontran sekä palkanlaskennan tositteet siirtyvät tapahtumien perusteella automaattisesti kirjanpitoon ilman manuaalista kirjaamista.

Tilitettävät maksut automaattisesti laskuiksi

Tilitettävät maksut, kuten Verohallinnolle maksettavat arvonlisäveron- ja työnantajan tilitykset, muodostuvat järjestelmässä automaattisesti maksettaviksi laskuiksi.

Jaksotuksissa käsitellyt tapahtumat automaattisesti kirjanpitoon

Myös kirjanpidon jaksotuksissa, vyörytyksissä ja kulujen käsittelyissä tehdyt toimenpiteet siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon.

Tehokas kirjanpito-ohjelma sähköiseen ja perinteiseen kirjanpitoon

EmCe kirjanpito-ohjelman vakiotoiminnoilla hoidat tehokkaasti niin sähköisen kuin perinteisen mappikirjanpidonkin. Vakiotoimintoja ovat mm.:

 • Arvonlisäveroautomatiikka
 • Budjetointi
 • Yritysten ja yhdistysten tuloveroilmoitukset
 • Kirjanpitoasetuksen mukaiset tulos- ja taselaskelmat
 • Muokattava tilikartta
 • Kustannusseuranta
Kannettava tietokone, jossa tarra
 • Sisäinen laskenta
 • Vientikohtainen alv-käsittely
 • Tase-erittelyt
 • Tiliotekäsittely
 • Valmiit tilinpäätöksen asiakirjat
 • Aito Excel-integraatio
EmCen kirjanpito-ohjelmaa käyttävien tilitoimistojen liikevoittoprosentti on 11,7 % korkeampi.

EmCen kirjanpito-ohjelmaa käyttävien tilitoimistojen liikevoittoprosentti 11,7 % korkeampi

Voiko kirjanpito-ohjelman valinnalla olla vaikutusta tilitoimistosi kannattavuuteen? Administer Groupin tekemän selvityksen mukaan EmCe-ohjelmistoa pääjärjestelmänään käyttävien tilitoimistojen liikevoittoprosentti oli 11,7 % korkeampi kuin muilla tilitoimistoilla.

Lue koko blogi
Saija Vihtkari Clericasta kertoo, miten EmCen kirjanpito-ohjelma on tuonut etenkin kiireiseen tilinpäätösaikaan.

Teen nyt neljä tilinpäätöstä samassa ajassa, kun ennen tein yhden!

Saija Vihtkari
Clerica Oy

Kirjanpito-ohjelma, jolla automatisoit käden käänteessä tilinpäätöksen työvaiheita

Tilinpäätös ja tase-erittelyt

Tilinpäätöksen työvaiheita on mahdollista automatisoida EmCe Kirjanpito-ohjelmaan sisältyvän tilinpäätösohjelman ja tase-erittelyn avulla. Tase-erittelyt -ominaisuutta voit hyödyntää pitkin kuluvaa tilikautta. Ominaisuuden avulla saatavat ja velat ovat jatkuvasti selvitettävissä kirjanpidosta. Mikäli reskontrat eivät ole käytössä, tällä ominaisuudella saadaan ostovelat ja myyntisaamiset eriteltyä asiakkaittain tai toimittajittain.

Suurin hyöty saadaan tilinpäätös/välitilinpäätös-vaiheessa, jolloin ohjelmasta voidaan tulostaa suoraan valmis tase-erittelyraportti tilinpäätöksen liitteeksi.

Valmiit tilinpäätösmallit EmCen kirjanpito-ohjelmassa

Kirjanpito-ohjelman varsinainen helmi on itse tilinpäätöstoiminto. Sen avulla luot poistotositteen kirjanpitoon, teet automaattiset tilinpäätös- tilinavaus ja verojaksotuskirjaukset. Liitetietoja varten ohjelma sisältää valmiin tilinpäätösmallin. Edellisen vuoden liitetiedot ovat pohjana laadittavalle tilinpäätökselle ja teet helposti näihin tarvittavat muutokset. Lopputuloksena on valmis tilinpäätösdokumentti sekä osakeyhtiön kokouspöytäkirjat.

Helpota työskentelyäsi EmCen kirjanpito-ohjelmasta löytyvillä toiminnallisuuksilla

Voit tehostaa päivittäistä työskentelyäsi ohjelmasta löytyvillä käyttöä helpottavilla toiminnallisuuksilla. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Sähköinen verohallinnon rajapinta
 • Jaksotukset
 • Monipuoliset kyselyt
 • Kattava raportointi
 • Reaaliaikainen Excel-yhteys
Liitä EmCen sähköinen allekirjoitus osaksi EmCe talous- ja palkanlaskentaohjelmaa.

Tehokkuutta tilinpäätösprosessiin sähköisellä allekirjoituksella

Onko yritykselläsi käytössä jo EmCen sähköinen allekirjoitus? Sähköisellä allekirjoituksella hoidat tilinpäätösasiakirjat ripeästi maaliin. EmCen kirjanpito-ohjelmassa voit hankkia allekirjoitukset tilinpäätöksen asiakirjoihin 100 % sähköisesti. EmCen sähköinen allekirjoitus on paitsi nykyaikainen myös turvallinen tapa allekirjoittaa asiakirjoja ja dokumentteja.

Tutustu ja ota käyttöön

Sähköinen veroilmoitus ja tilintarkastus

Valtaosa yritysten veroilmoituksista hoidetaan nykyisin sähköisesti. Kirjanpito-ohjelman valmiit tilikartat on suunniteltu myös veroilmoitusten tekoa varten, jolloin kirjanpitotilin luvut ohjautuvat suoraan veroilmoituksen eri lokerikkoihin.

Veroilmoituksen täytettävien tietojen lisäksi ohjelmassa tehdään tarvittavat liitelomakkeet ja lähetetään ilmoitus liitteineen Verohallinnon rajapintaan. Palvelu tarkistaa mahdolliset virheet aineistosta heti ja samalla varmistut ilmoituksen perillemenosta.

Tilintarkastus

Tilintarkastajille on helppo luoda oikeudet EmCen kirjanpito-ohjelmaan. Tilintarkastaja pääsee helposti porautumaan tileihin ja vienteihin EmCen raporteilta.

Lataa EmCe 365 -sovellus käyttöösi App Storesta tai Google Play -kaupasta.

EmCen kirjanpito-ohjelma – reaaliaikaista yhteistyötä tilitoimiston ja yrityksen välillä

 • Kirjanpito-ohjelman automaatio ja näppärä EmCe 365 -sovellus korvaavat paperiset kuitit ja mapit.

 • Kirjanpidon aineisto siirtyy tilitoimistoille täysin sähköisesti.

 • Tilitoimisto ja yritys voivat käyttää EmCe-ohjelmistoa omista käyttöliittymistään.

 • Mahdollistaa reaaliaikaisen yhteistyön tilitoimiston ja yrityksen välillä.

 • Kirjanpitäjän käyttöliittymä on suunnattu ammattikäyttäjälle.

 • Tilitoimistoasiakkaan käyttöliittymässä näkyy vain hänelle tarpeelliset toiminnot: myyntilaskutus, ostolaskujen käsittely ja ajantasainen talousseuranta.

Katso kirjapito-ohjelman pikaesittely tästä

Mies istuu ja katsoo iPadilta EmCen kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelman hintaa.

Selkeä hinnoittelu – tiedät mitä maksat kirjanpito-ohjelmastasi

 • Maksat vain ohjelmiston käytöstä, et sen omistamisesta

 • Kiinteä kuukausiveloitus on helppo budjetoida

 • Kirjanpito-ohjelman hinta on selkeä ja ymmärrettävä – vältyt yllättäviltä kuluilta

Jätä tarjouspyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Pyydä tarjous

Uusi taloushallinnon ohjelmisto käyttöön sovitussa aikataulussa

Varmistamme ohjelmiston hallitun käyttöönoton yhteisen suunnitelman mukaisesti sovitussa aikataulussa. EmCen asiantuntijat ovat ohjelmiston käyttöönotossa mukana koko käyttöönottoprojektin ajan. Ohjelmistoprojekti ei suinkaan pääty käyttöönottoon, päinvastoin. Asiakastukemme pitää huolta, että yhteiselo järjestelmän kanssa sujuu myös käyttöönoton jälkeen ja olemme tukenasi päivittäisessä arjessasi.

Tutustu toimitusmalliimme

.

Eri kirjanpito-ohjelmien hintojen vertailu voi olla hankalaa, sillä hinta voi muodostua hyvin monella eri tavalla. Joissakin kirjanpito-ohjelmissa hinnoittelu perustuu tositteiden, tapahtumien tai käyttäjien määrään, toisissa taas kirjanpito-ohjelman hinta on kiinteä kuukausi- tai vuosihinta, johon voi vaikuttaa muun muassa yrityksen liikevaihtoluokka.

EmCen kirjanpito-ohjelman hinnoittelu perustuu kiinteään kuukausiveloitukseen, mikä on helppo budjetoida. Kirjanpito-ohjelman hinta on selkeä ja ymmärrettävä, jolloin vältyt yllättäviltä kuluilta.

Ilmainen kirjanpito-ohjelma

Ilmaiset kirjanpito-ohjelmistot ovat usein yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan pienille yrityksille, jotka vasta aloittelevat toimintaansa. Ne voivat tarjota perustoiminnot, kuten laskutuksen ja peruskirjanpidon, ilman lisäkustannuksia. Kuitenkin, kun yritys kasvaa ja sen tarpeet monimutkaistuvat, ilmaisohjelmiston rajoitukset voivat tulla esiin.

On hyvä huomioida, että täysin ilmainen kirjanpito-ohjelma harvemmin tarjoaa työkaluja esimerkiksi verkkolaskujen lähettämiseen tai ostolaskujen käsittelyyn. Tämä johtuu siitä, että laskujen lähettämisestä ja vastaanottamisesta muodostuu käytännössä aina kuluja, jotka ohjelmistotoimittajan täytyy luonnollisesti veloittaa käyttäjältä. Näitä ovat vaikkapa verkkolaskuliikenteeseen liittyvät operaattorikulut.

Ilmaiset tai hyvin edulliset kirjanpito-ohjelmat harvoin sisältävät myöskään kirjanpitotyötä tehostavaa automaatiota ja kirjanpidon manuaaliset työvaiheet saattavat olla hyvinkin aikaa vieviä. Lisäksi kirjanpidon tekeminen vaatii perusteiden osaamista, joten on hyvä pohtia, kuinka paljon on valmis käyttämään omaa aikaansa tähän perehtymiseen ja opetteluun sekä käytännön työhön, joka kirjanpitoon ja taloushallintoon liittyy. Muista siis pohtia, millaiset ovat ilmaisen ohjelmiston kokonaiskustannukset, kun huomiot kirjanpito-ohjelman parissa käytetyn ajan.

On tärkeää myös muistaa, että kirjanpitoon ja taloushallintoon liittyvä lainsäädäntö ja säädökset päivittyvät ja muuttuvat aika ajoin. Ilmaisen kirjanpito-ohjelman kohdalla riskinä voi olla, ettei ohjelmistoa ylläpidetä aktiivisesti lainsäädäntöön tai säädöksiin liittyvien muutosten osalta.

Maksullinen kirjanpito-ohjelma

Maksulliset kirjanpito-ohjelmistot tarjoavat yleensä kattavammat toiminnot ja paremman mukautuvuuden erilaisiin liiketoimintaprosesseihin. Maksulliset ohjelmat sisältävät usein myös pitkälle vietyä automaatiota, jolloin sinun ei tarvitse käyttää aikaasi kirjanpidon toistuviin rutiinitehtäviin. Maksulliset ohjelmat mahdollistavat myös syvällisemmän analytiikan ja raportoinnin, mikä on arvokasta yrityksen päätöksenteossa ja strategisessa suunnittelussa. Lisäksi maksulliset ohjelmistot tarjoavat usein paremman tietoturvan ja asiakastuen, jotka ovat kriittisiä tekijöitä liiketoiminnan jatkuvuuden kannalta.

Yhdenkertaisessa kirjanpidossa tapahtuma kirjataan yhdelle tilille, kun taas kahdenkertaisessa kirjanpidossa tapahtuman kohdalle merkitään sekä rahan käyttö että rahan lähde. Tapahtumat kirjataan siis kahdelle tilille.

Yritysten ja yhteisöjen on pidettävä kahdenkertaista, suoriteperusteista kirjanpitoa.

Liikkeen- ja ammatinharjoittaja (toiminimi) voi hyvin pitää niin sanottua yhdenkertaista kirjanpitoa. Liikkeen- ja ammatinharjoittajien on kuitenkin pidettävä kahdenkertaista kirjanpitoa, jos kaksi kolmesta seuraavista toteutuu:

 • taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa
 • liikevaihto on yli 200 000 euroa
 • yrityksessä on töissä keskimäärin yli 3 henkilöä.

Lue lisää tästä.

 

 

Kyllä voit. EmCen kirjanpito-ohjelmalla voit kätevästi hoitaa sekä sähköisiä että mappiasiakkaita yhdessä ja samassa järjestelmässä. Sinun ei tarvitse valita vain jompaakumpaa, eikä myöskään velvoittaa asiakkaitasi siirtymään kokonaan sähköiseen järjestelmään. Halutessasi voit opastaa myös mappiasiakasta pikkuhiljaa kohti sähköistä kirjanpitoa.

Lue lisää tästä.

EmCen kirjanpito-ohjelmaan voit helposti integroida myös muita ulkoisia yhteyksiä ja ohjelmia, kuten esimerkiksi pankkiyhteyden ja verkkolaskuyhteyden. Nykyiset prosessit ja järjestelmät yhdistyvät integraatiolla ja liittymillä joustavasti EmCen kirjanpito-ohjelmaan ja integraatioiden avulla varmistetaan tiedonkulku eri järjestelmien välillä. Yksi EmCen vahvuuksista on monipuolinen integraatio-osaaminen, olemme vuosien saatossa tehneet liittymiä lukuisiin järjestelmiin. Osa integraatioista on toteutettu rajapintojen kautta ja toiset perustuvat tiedostopohjaisiin siirtoihin.

Tutustu integraatioihin tästä.

.

Kiinnostuitko?

Hinnoittelumme perustuu käyttäjämääriin, mikä on helppo budjetoida ja vältyt yllättäviltä transaktiokuluilta. Jätä tarjouspyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Pyydä tarjous

Voimmeko olla avuksi?

Soita, lähetä sähköpostia tai varaa etätapaaminen suoraan kalentereistamme. Kuuntelemme ja kerromme miten voimme auttaa sinua sähköisillä taloushallinnon ratkaisuillamme.

.

EmCen asiakkuuspäällikkö Santeri Larjanne.
Santeri Larjanne

ASIAKKUUSPÄÄLLIKKÖ

040 556 5582 Varaa online-tapaaminen
EmCen asiakkuuspäällikkö Joel Kuokkanen.
Joel Kuokkanen

ASIAKKUUSPÄÄLLIKKÖ

040 847 1888 Varaa online-tapaaminen
EmCen asiakkuuspäällikkö Jari Uusitalo.
Jari Uusitalo

ASIAKKUUSPÄÄLLIKKÖ

040 081 1151 Varaa online-tapaaminen

Asiakkaidemme kokemuksia EmCestä

Katso mitä asiakkaamme sanovat meistä
Seppo Mäki-Torkko Riihi Accountingista kertoo kokemuksia EmCen talous- ja palkanlaskentajärjestelmistä.

18.1.2024

Tilitoimistot

Riihi Accounting

Riihi Accountingin perustajat valitsivat EmCen talous- ja palkkahallinnon ohjelmiston, sillä heillä oli EmCen ohjelmistoista yli 20 vuoden kokemus.

Saija Vihtkari Clericasta kertoo, miten EmCen kirjanpito-ohjelma on tuonut etenkin kiireiseen tilinpäätösaikaan.

7.5.2021

EmCe Talous- ja Palkkahallinto, Tilitoimistot

Clerica

Tilinpäätösaika on tilitoimistoille haastavaa aikaa. Liukumasaldot kasvavat ja tekijöiden stressinsietokyky on koetuksella. Nykyaikaiset työkalut auttavat jaksamaan ja lisäävät työtehoa merkittävästi.

Ilves ry:ssä pelaava poika potkaisee jalkapalloa.

1.7.2022

EmCe Talous- ja Palkkahallinto, Järjestöt

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry

Suomen suurin urheiluseura Ilves ry on tehnyt taloushallintoaan HLU:n kanssa yhteistyössä, ja kun HLU otti Emcen käyttöönsä, oli luonnollista että...