EmCe 365 -sovellukseen voi nyt kirjautua myös sormenjälki- tai kasvotunnistuksella.

22.04.2022

Ajankohtainen

Sormenjälki- ja kasvotunnistus on nyt käytössä EmCe 365 -sovelluksessa

Uusimman sovelluspäivityksen myötä EmCe 365 -sovelluksen käyttö on nyt entistä sujuvampaa ja turvallisempaa, sillä voit kirjautua sovellukseen biometrisellä tunnistuksella, eli kasvo- tai sormenjälkitunnistuksella. Biometrisen tunnistautumisen ehdoton hyöty on sen nopeus, ja etenkin se, ettei biometrisen tunnistautumisen toimivuus ole muistin varassa.

Biometrinen tunnistautuminen tapahtuu hyödyntämällä esimerkiksi käyttäjän sormenjälkeä, silmän iiristä tai kasvoja. Biometristen tunnistautumisvaihtoehtojen hyödyntäminen parantaa laitteiden sekä niiden kautta käytettävien palveluiden tietoturvaa ja käytettävyyttä. Sormenjälki- ja kasvotunnistuksen tunnistaudut laitteeseen tai palveluun nopeasti ilman, että sinun täytyy muistella salasanoja. Hyödyt biometrisestä tunnistautumisesta erityisesti, jos sinulla on jo käytössäsi kaksivaiheinen tunnistautuminen (two-factor authentication tai lyhemmin 2FA). Uusimman EmCe 365 -sovelluspäivityksen myötä sinun on mahdollista ottaa käyttöön sekä kaksivaiheinen tunnistautuminen että biometrinen tunnistautuminen.

Mikäli olet aktivoinut biometrisen tunnistustavan, eli sormenjälki- ja kasvotunnistuksen puhelimessasi, voit ottaa sen käyttöön myös EmCe 365 -sovelluksessa. Biometrisellä tunnistautumisella saat EmCe 365 -sovelluksen nopeasti auki sen kummempia miettimättä, tai salasanaa näpyttelemättä. Jos käytät EmCe 365 -sovellusta useamman kerran päivässä, voit ensimmäisen kirjautumisen jälkeen kirjautua sovellukseen näppärästi sormenjälki- tai kasvotunnistuksella. Koska tietoturvasi on meille tärkeää, sovellus edellyttää kuitenkin, että kirjaudut EmCe 365 -sovellukseen kerran päivässä salasanalla.

Näin saat biometrisen tunnistautumisen käyttöösi EmCe 365 -sovelluksessa

  • Voit ottaa biometrisen tunnistautumisen käyttöösi EmCe 365 -sovelluksessa, kun olet ensin aktivoinut biometrisen tunnistuksen puhelimessasi.
  • Kirjaudu EmCe 365 -sovellukseen EmCe 365/EmCe Pilvi -käyttäjätunnuksillasi.
  • Kun olet kirjautunut EmCe 365 -sovellukseen käyttäjätunnuksillasi, sovellus kysyy sinulta ”Sallitko käyttää biometrista tunnistautumista?” Kun vastaat tähän ”salli”, saat biometrisen tunnistautumisen heti käyttöösi.
  • Voit ottaa biometrisen tunnistautumisen käyttöösi myöhemmin myös EmCe 365 -sovelluksen kohdassa ” Asetukset | Sovellusasetukset | Biometriset tunnisteet”.

Ota biometrinen tunnistautuminen käyttöön

Suosittelemme, että otat biometrisen tunnistautumisen käyttöön – saat sen avulla nimittäin EmCe 365 -sovelluksen nopeasti auki salasanaa näpyttelemättä. Mikäli haluat lisätietoa tai tarvitset apua biometrisen tunnistautumisen käyttöönotossa, asiakastukemme auttaa sinua mielellään: lähetä palvelupyyntö tai soita 0600-17250 (arkisin kl 8-16 (3,18 €/min+ pvm).