27.03.2024

Artikkelit

Viisi vinkkiä kirjanpito-ohjelman valintaan

Ymmärrä yrityksesi tarpeet

Kun olet valitsemassa kirjanpito-ohjelmaa, on ensiarvoisen tärkeää tunnistaa yrityksesi yksilölliset tarpeet. Pienyrityksen vaatimukset eroavat suuresti suuryrityksen tarpeista. EmCe tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat juuri sinun liiketoimintasi kokoon ja erityispiirteisiin. Kysy itseltäsi: Mitä toimintoja tarvitsen päivittäisessä kirjanpidossa? Tarvitsenko ohjelman, joka skaalautuu kasvun myötä? Entä, miten automatisoidun ohjelman haluat yrityksesi käyttöön? Vastaukset näihin kysymyksiin auttavat meitä löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun.

On myös tärkeää miettiä, kuinka ohjelma integroituu muihin käyttämiisi järjestelmiin. Kirjanpito-ohjelmassa olisi tärkeää olla vähintäänkin pankki-integraatio, jonka avulla tiliotteet tulevat suoraan ohjelmaan sekä verkkolasku-integraatio, joka mahdollistaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanottamisen. Tämä tehostaa prosesseja ja säästää arvokasta aikaa. Yksi EmCen vahvuuksista on monipuolinen integraatio-osaaminen, olemme vuosien saatossa tehneet liittymiä lukuisiin järjestelmiin.

Vertaile ominaisuuksia ja hintaa

Kun olet kartoittanut tarpeesi, on aika vertailla eri kirjanpito-ohjelmien ominaisuuksia ja hintoja. EmCe tarjoaa monipuolisia ohjelmistoja, jotka sisältävät kaiken tarvittavan taloushallinnon sujuvaan hoitamiseen. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi käyttöliittymän selkeyteen, raportointitoimintoihin ja mahdollisuuteen automatisoida rutiinitehtäviä. EmCen kirjanpito-ohjelmassa sähköisen taloushallinnon asiakkailla on mahdollista päästä yli 99% tiliöinnin automaatioasteeseen. Lisäksi kirjanpitäjä voi kontrolloida automaation määrää. Älä unohda arvioida myös ohjelmiston kustannustehokkuutta pitkällä aikavälillä. EmCen ohjelmistojen hinnoittelu perustuu kiinteään kuukausiveloitukseen, mikä on helppo budjetoida. Kirjanpito-ohjelman hinta on selkeä ja ymmärrettävä – näin vältyt yllättäviltä kuiluilta.

EmCen asiantuntijat ovat valmiita auttamaan sinua vertailuprosessissa, jotta löydät kustannustehokkaan ratkaisun, joka ei tingi laadusta. Muista, että halvin vaihtoehto ei välttämättä ole paras pitkän tähtäimen sijoitus yrityksesi taloushallinnon tarpeisiin.

Arvioi käyttäjäkokemusta ja tukea

Käyttäjäkokemus on keskeinen tekijä kirjanpito-ohjelman valinnassa. Ohjelman tulisi olla intuitiivinen ja helppokäyttöinen, jotta voit keskittyä olennaiseen – yrityksesi pyörittämiseen. EmCen ohjelmistot on suunniteltu käyttäjäystävällisiksi, ja ne tarjoavat selkeän käyttöliittymän, joka tekee taloushallinnon tehtävistä vaivattomia.

Tuen merkitystä ei voi aliarvioida. EmCen asiakaspalvelu on aina valmiina auttamaan, olipa kyseessä sitten tekninen ongelma tai kysymys ohjelmiston käytöstä. Meille on tärkeää, että saat nopeaa ja asiantuntevaa apua, jotta kirjanpito-ohjelmistosi toimii moitteettomasti ja tukee liiketoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyödynnä kokeiluversioita

Ennen lopullista päätöstä on suositeltavaa hyödyntää kirjanpito-ohjelmien kokeiluversioita. EmCe tarjoaa mahdollisuuden testata ohjelmistoja käytännössä, jotta voit varmistua siitä, että valitsemasi ratkaisu vastaa odotuksiasi ja sopii yrityksesi tarpeisiin. Kokeilujakson aikana pääset tutustumaan ohjelmiston toimintoihin ja voit arvioida, kuinka se helpottaa päivittäistä työtäsi.

Käytä kokeilujakso hyväksesi ja kartoita, miten ohjelmisto tukee liiketoimintaprosessejasi. EmCen asiantuntijat ovat valmiita antamaan vinkkejä ja neuvoja kokeilujakson aikana, jotta saat kaiken irti testaamastasi ohjelmistosta.

Haluaisitko kuulla lisää siitä, kuinka olemme tukeneet muita yrityksiä kuten sinun? Tutustu asiakkaidemme palautteisiin ja kokemuksiin yhteistyöstämme täällä: www.emce.fi/referenssit