01.07.2024

Artikkelit

Miten digitalisoida kirjanpito tehokkaasti?

Kirjanpidon digitalisointi on nykypäivänä välttämätöntä, jotta yritykset voivat pysyä kilpailukykyisinä ja tehokkaina. Digitalisointi ei ainoastaan säästä aikaa ja rahaa, vaan myös parantaa kirjanpidon tarkkuutta ja ajantasaisuutta. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten kirjanpito voidaan digitalisoida tehokkaasti ja mitä hyötyjä siitä on yrityksellesi.

Valitse oikea kirjanpito-ohjelma

Ensimmäinen askel kirjanpidon digitalisoinnissa on valita oikea kirjanpito-ohjelma. EmCe tarjoaa monipuolisen ja helppokäyttöisen kirjanpito-ohjelman, joka soveltuu eri yritysmuodoille, yhdistyksille ja tilitoimistoille. Ohjelman automatiikka helpottaa työtaakkaasi ja vähentää manuaalisten kirjausten tarvetta. Kirjanpito-ohjelmassamme kirjanpito muodostuu automaattisesti tapahtumien perusteella, mikä mahdollistaa ajantasaisen ja tarkan kirjanpidon. Ohjelman avulla voit keskittyä asiantuntijatyöhösi rutiinitehtävien sijaan. Lisäksi tilinpäätösaika ei ole läheskään niin työntäyteinen, kun käytössäsi on EmCen kirjanpito-ohjelman tilinpäätöstoiminnot.

Automatisoi rutiinitehtävät

Kirjanpidon digitalisoinnin yksi suurimmista eduista on rutiinitehtävien automatisointi. EmCen kirjanpito-ohjelma tarjoaa pankkiyhteyden, jonka avulla tiliotteet noudetaan automaattisesti pankista ja tiliviennit tehdään valmiiksi ennen työpäivän aloittamista. EmCen kirjanpito-ohjelma mahdollistaa myös esimerkiksi myynti- ja ostoreskontran sekä palkanlaskennan tositteiden siirtymisen automaattisesti kirjanpitoon ilman manuaalista kirjaamista. Tämä vähentää virheiden määrää ja nopeuttaa kirjanpidon prosesseja. Ohjelma myös muodostaa automaattisesti tilitettävät maksut, kuten Verohallinnolle maksettavan arvolisäveron ja työnantajan tilitykset, laskuiksi. Lisäksi jaksotuksissa käsitellyt tapahtumat siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon.

Hyödynnä sähköisiä allekirjoituksia

Sähköinen allekirjoitus on osa kirjanpidon digitalisointia. EmCen sähköinen allekirjoitus on nykyaikainen ja turvallinen tapa allekirjoittaa asiakirjoja ja dokumentteja. Sähköisellä allekirjoituksella hoidat tilinpäätösasiakirjat nopeasti ja vaivattomasti maaliin.

Reaaliaikainen yhteistyö ja raportointi

Reaaliaikainen yhteistyö ja raportointi ovat keskeisiä tekijöitä tehokkaassa kirjanpidossa. EmCen kirjanpito-ohjelma mahdollistaa reaaliaikaisen yhteistyön yrityksen ja tilitoimiston välillä. Tilitoimistot ja yritykset voivat käyttää EmCe-ohjelmistoa omista käyttöliittymistään, mikä mahdollistaa ajantasaisen talousseurannan ja raportoinnin. Ohjelma tarjoaa kattavat raportointityökalut, joiden avulla voit seurata yrityksesi taloudellista tilannetta reaaliajassa ja tehdä tarvittavat toimenpiteet nopeasti.

Kirjanpidon digitalisointi on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. EmCen kirjanpito-ohjelma tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut ja ominaisuudet, joiden avulla voit digitalisoida kirjanpitosi tehokkaasti ja keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen.

Haluaisitko kuulla lisää siitä, kuinka olemme tukeneet muita yrityksiä kuten sinun? Tutustu asiakkaidemme palautteisiin ja kokemuksiin yhteistyöstämme täällä: www.emce.fi/referenssit