Ajankohtaista

Korona on pakottanut monet yritykset ottamaan digiloikan

Blogi - 13.1.2021

Korona on pakottanut monet yrittäjät pohtimaan ydinliiketoimintaansa. Kriisi on saanut myös ihmiset arvioimaan omia tekemisen tapojaan uudelleen, mikä on kannustanut yrittäjiä ottamaan rohkean loikan kohti digitaalista taloushallintoa.

TEKSTI: HEIDI PUUSA

”Koronan aiheuttaman asiakaskadon myötä monet asiakkaamme ovat joutuneet miettimään lähes päivittäin sitä, miten saada tilillä olevat rahat riittämään laskuihin. Oman liiketoiminnan seuranta ja kassan hallinta on ollut monelle tärkein syy alkaa käyttää sähköistä taloushallinnon järjestelmää”, kertoo Akseli Leppänen Tilitaito Oy:stä.

Tilitaito on vuonna 1957 perustettu tilitoimisto, joka toimii Kajaanissa. Asiakkaita yrityksellä on aina Nuorgamista Helsinkiin. Sähköisen taloushallintopalvelun ansiosta asiakkaiden fyysisellä sijainnilla ei ole enää niin suurta merkitystä.

”Korona-aika on vahvistanut sen, että kirjanpidon aika- ja paikkasidonnaisuudesta halutaan pois. Monet yrittäjät eivät halua enää käyttää aikaansa paperisten kirjanpitoaineostojen käsittelyyn tai toimittamiseen, kun saman asian voi hoitaa huomattavasti nopeammin tabletilla omalta kotisohvalta.”

”Asiakkaat arvostavat nopeutta ja helppoa seurantaa”

Tilitaidolla on käytössään EmCe 365 -palvelu, joka yhdistää asiakkaan tilitoimiston taloushallinnon järjestelmään. Palvelun avulla tilitoimiston asiakas voi esimerkiksi luoda omat myyntilaskunsa sekä käsitellä ja maksaa ostolaskut palvelun tarjoamien pankkiyhteyksien kautta.

Asiakkaiden kokemukset sähköiseen taloushallinnon järjestelmään siirtymisestä ovat olleet erittäin myönteisiä.

”Paras palautteemme tuli vuosikymmeniä paperista kirjanpitoa suosineelta yrittäjältä, joka totesi, että hän ei halua enää ikinä palata takaisin perinteisen kirjanpidon maailmaan. Hänelle palvelun suurin hyöty on ollut nopeus ja resurssien vapautuminen ydinliiketoimintaan.”

”Asiakkaamme arvostavat myös sitä, että liiketoiminnan seuranta onnistuu nyt yhdellä vilkaisulla mobiililaitteesta.”

”Voimme palvella asiakkaittamme entistä paremmin”

Asiakkaiden siirtyminen uusien sähköisten palvelujen käyttöön tehostaa myös tilitoimiston työtä. Ensinnäkin kirjanpidon tekeminen nopeutuu, kun materiaalit löytyvät valmiina yhteisestä järjestelmästä. Toiseksi, säästyneellä ajalla asiakkaita voidaan palvella entistä paremmin esim. liiketoiminnan kehitysasioissa, tai toimisto voi ottaa lisää uusia asiakkaita.

”Meillä on Tilitaidossa tällä hetkellä noin 400 asiakasta. Jos he kaikki siirtyisivät takaisin paperiseen kirjanpitoon, tulisi meillä olla 3–4 kertaa enemmän ihmisiä töissä, jotta pystyisimme säilyttämään saman palvelutason. Kaiken lisäksi suurin osa ajastamme kuluisi manuaaliseen paperin pyöritykseen”, päättää Leppänen.

Kajaanin Tilitaito Oy

Kajaanin Tilitaito Oy  on vuonna 1957 perustettu perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen huolenpitoa ja mielenrauhaa tilitoimistoasioissa. www.tilitaito.fi

EmCe Solution Partner Oy

EmCe Solution Partner Oy on kotimainen taloushallinnon ohjelmistopalveluja tuottava perheyritys, joka tarjoaa asiakkaan kokoon ja tarpeeseen sopivat ratkaisut yli 40 vuoden kokemuksella. EmCe Taloushallinto -ohjelmistoilla on 10 000 päivittäistä käyttäjää ja yli 1500 asiakasta on valinnut EmCen taloushallinnon kumppanikseen. EmCe on yksi suurimmista Dynamics 365 Business Central  -toiminnanohjausjärjestelmien toimittajista Suomessa. www.emce.fi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Uusimmat

 • 4.1.2021
  Tutustu asiakastukemme palveluihin – Palveluhinnasto 2021
  Lue lisää »
 • 17.12.2020
  Palkkahallinnon muistilista vuodelle 2021
  Lue lisää »
 • 27.11.2020
  Basware InvoiceReady – Vuodenvaihteen muistilista
  Lue lisää »
 • 5.11.2020
  Kehitä järjestelmäosaamistasi uudella koulutusvalikoimallamme
  Lue lisää »
 • 3.11.2020
  Varmenteen asennus EmCe-ohjelmaan
  Lue lisää »
 • 3.11.2020
  Varmennetilauksen tekeminen verohallinnon aineistojen lähetykseen
  Lue lisää »
 • 25.9.2020
  Optimoi varastonhallinta Tasklet Factor Mobile WMS:n avulla
  Lue lisää »
 • 2.9.2020
  Vinkkaa taloushallinnon ohjelmistoa etsivä yritys ja lunasta itsellesi kuunteluoikeutta Storytel -palveluun
  Lue lisää »
 • 2.9.2020
  Mitä kotimaisuus merkitsee meille ja asiakkaillemme?
  Lue lisää »
 • 17.8.2020
  Palveluhinnastomme on julkaistu – tutustu asiakastukemme palveluihin
  Lue lisää »