EmCen palkanlaskentajärjestelmä ja kirjanpito-ohjelma - Reumaliiton talouspäällikkö Anni Pyyn valinta yhdistyksen järjestelmäksi.

28.11.2023

EmCe Talous- ja Palkkahallinto

Reumaliitto ry

TEKSTI: SUSANNA LINDSTRÖM

Reumaliitto valitsi EmCen – EmCen kirjanpito-ohjelma yhdistykselle käyttöön

Suomen Reumaliitto ry valitsi EmCen kirjanpito-ohjelman yhdistykselle käyttöön kilpailutuksen myötä jo vuonna 2016, joten kokemusta yhteistyöstä EmCen kanssa on kertynyt jo useamman vuoden ajalta.

Suomen Reumaliitto ry on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka työskentelee valtakunnallisesti reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairauksien vähentämiseksi edistäen sairastuneiden ja koko väestön hyvinvointia. Reumaliitto täydentää ja monipuolistaa julkisen sektorin terveydenhuoltoa ennaltaehkäisten sairauksia ja niiden vaikutuksia yksilölle ja yhteiskunnalle. Yhdessä 130 jäsenyhdistyksen kanssa Reumaliitto toimittaa sairastuneiden tukena valvoen heidän yhteiskunnallisia etujaan ja oikeuksiaan.

Anni Pyy on toiminut Suomen Reumaliitto ry:n talouspäällikkönä vuodesta 2016 asti. Tätä ennen Anni toimi tilitoimistoympäristössä ja yritysasiakkaiden parissa vuoden 2000 luvusta alkaen. Anni on kerryttänyt kokemusta taloushallinnon tehtävistä ja eri kirjanpito-ohjelmista monipuolisesti erityisesti tilitoimistomaailmasta ja liitoista.

EmCen kirjanpito-ohjelman tase-erittelyt ja raportit nousivat kilpailutuksessa ylitse muiden

Kun Anni vaihtoi tilitoimistomaailmasta Suomen Reumaliitto ry:n talouspäälliköksi, hän päätti ensi töikseen kilpailuttaa eri palkka- ja taloushallinnon järjestelmiä. Kilpailutuksen seurauksena Reumaliitto valitsi EmCen kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelman.

Kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelman kilpailutuksessa EmCen ohjelmisto nousi ylitse muiden, sillä EmCessä taloushallinnon raportit ovat helppolukuisia ja yhdellä silmäyksellä saa helposti kokonaiskuvan ilman, että tarvitsee tulkita eri tunnuslukuja. Lisäksi EmCen kirjanpito-ohjelman tase-erittelyt saavat Annilta myös kiitosta.


”Tosi näppärää, kun voi tase-erittelyn avulla reaaliaikaisesti seurata EmCe-ohjelmasta Reumaliiton saatavia ja velkoja. Raporteilta pääsee myös porautumaan läpi koko kirjausketjun.”

ANNI PYY, REUMALIITTO RY:N TALOUSPÄÄLLIKKÖ


Kilpailijoilta ei aikanaan löytynyt vastaavia ominaisuuksia heidän kirjanpito-ohjelmistaan, joten Reumaliitto päätyi EmCeen.

Lisäksi Reumaliitto halusi valmiin yhdistykselleen kirjanpito-ohjelman, mihin ei tarvitse tehdä suuremmin räätälöintejä. EmCestä löytyikin työkalut ja raporttipohjat juuri sellaisina, kun Reumaliito niitä tarvitsi.

EmCen palkanlaskentaohjelma vähentänyt Reumaliiton tarvetta ulkopuolisille resursseille

EmCen kirjanpito-ohjelma ei yksin riittänyt yhdistykselle, vaan lisäksi Reumaliitto otti käyttöön myös EmCen palkanlaskentaohjelman. Reumaliitto on tarvinnut palkanlaskentaan yhä vähemmän ulkopuolisia resursseja nyt, kun EmCen palkanlaskentaohjelmassa monia työvaiheita on automatisoitu. Reumaliitossa hoidettiin palkkojen aikaisemmin ulkopuolisten resurssien voimin tilitoimistossa.

”Oli itsestään selvää, että EmCe Palkkahallinnon käyttöönoton myötä luovumme jossain kohtaa myöhemmin ulkopuolisesta tilitoimistosta. Nyt kun EmCe-ohjelman automaattiajot ja kopiointitoiminnot helpottavat huomattavasti palkkojen maksua, ei ulkopuolista tilitoimistoa enää tarvita.”

ANNI PYY, REUMALIITTO RY:N TALOUSPÄÄLLIKKÖ

EmCen kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelmassa voi myös kätevästi hoitaa kirjanpidon ja palkanmaksun yhdessä ja samassa järjestelmässä. Lisäksi Annin mielestä niin EmCen kirjanpito-ohjelma kuin myös palkanlaskentaohjelma ovat helppoja ja käyttäjäystävällisiä järjestelmiä. EmCen kirjanpito-ohjelma ja palkanlaskentaohjelma sopii siten erityisen hyvin yhdistykselle.

EmCe 365 -palvelun myötä siirrytty paperittomaan toimistoon

EmCe Talous- ja Palkkahallinnon lisäksi Reumaliitossa on 24 toimihenkilöä, joilla on käytössä EmCe 365 -palvelu päivittäisten ostolaskujen hyväksyntään ja kierrätykseen. Reumaliitolla on myös käytössä maksuaineisojen hyväksyntä -toiminnallisuus, jolloin maksuja muodostava käyttäjä ei voi yksin huolehtia maksatusprosessista pankkiin asti. Ostolaskuille on Reumaliitossa määritelty erikseen laskun tarkastaja ja laskun hyväksyjä.

”EmCe 365 -palvelun myötä olemme Reumaliitossa päässeet eroon paperista. Suuri harppaus paperittomaan toimistoon tehtiin korona-aikana EmCe 365 -palvelun myötä. EmCe 365 -palvelun mobiilisovellus on myös meillä organisaatiossa käytössä ja toiminut tosi näppärästi etenkin matkoilla, jos pitää saada hoidettua laskuja eteenpäin”, Anni Reumaliitosta toteaa.

Lisäksi Anni kehuu EmCe 365 -palvelua, sillä ohjelma on helppokäyttöinen ja mitään erityistä koulutusta käyttäjille ei tarvita.

Yhteistyö EmCen kanssa toiminut aina hyvin

Yhteistyö EmCen kanssa on Annin mukaan toiminut aina hyvin. Annilla on ollut pari vakioihmistä, kenen puoleen hän voi kääntyä, jos on tullut ongelmia tai tarvittu vaikkapa muutoksi ohjelmaan.

”Jotenkin on aina löytynyt yhteinen kieli EmCen asiantuntijoiden kanssa. Jos on ollut räätälöintitarpeita kirjanpidon puolella, niin EmCessä on heti ymmärretty mitä muokkauksia tämä vaatii ohjelmiston tekniseltä puolelta ja osattu huomioida myös Reumaliiton erityistarpeet. On puhuttu aina yhteistä kieltä”, Anni toteaa.

Anni on saanut myös EmCen asiakaspalvelusta tosi nopeasti avun, silloin kun sitä on tarvittu. 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää tarpeistanne!

Ota yhteyttä

Lisää EmCen asiakaskokemuksia

Referenssit
Paula Suurmaa Gubbesta kertoo asiakastarinassa, miksi Gubbe valitsi EmCen palkanlaskentaohjelman.

2.11.2022

Gubbe

Gubbe valitsi palkanlaskuohjelmaksi EmCe Palkkahallinnon, koska se toimii selkeästi ja loogisesti ja tarjoaa kaikki tarvittavat toiminnallisuudet.

Seppo Mäki-Torkko Riihi Accountingista kertoo kokemuksia EmCen talous- ja palkanlaskentajärjestelmistä.

18.1.2024

Tilitoimistot

Riihi Accounting

Riihi Accountingin perustajat valitsivat EmCen talous- ja palkkahallinnon ohjelmiston, sillä heillä oli EmCen ohjelmistoista yli 20 vuoden kokemus.

Ilves ry:ssä pelaava poika potkaisee jalkapalloa.

1.7.2022

EmCe Talous- ja Palkkahallinto, Järjestöt

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry

Suomen suurin urheiluseura Ilves ry on tehnyt taloushallintoaan HLU:n kanssa yhteistyössä, ja kun HLU otti Emcen käyttöönsä, oli luonnollista että…