Ilves ry:ssä pelaava poika potkaisee jalkapalloa.

01.07.2022

EmCe Talous- ja Palkkahallinto, Järjestöt

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry

Urheiluseuroille räätälöityä palvelua EmCen ohjelmistoilla

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry on maakunnallinen urheiluseurojen kattojärjestö. He tuottavat kehittämis- ja koulutuspalveluja Hämeen alueen urheiluseuroille ja toimijoille. Isona osana palveluita on taloushallintopalvelut, joihin yhdistys on saanut apuja EmCen ohjelmistoista.

– Otimme EmCe Taloushallinnon käyttöön vuonna 2012. Meillä oli silloin tarve uudelle ohjelmistolle, ja EmCen kattava tarjoama eri osa-alueita vakuutti, HLU:n talouspäällikkö Mari Vuorinen muistelee.

Taipuvuutta urheiluseurojen monimuotoisiin taloushallintokuvioihin

Suomen suurin urheiluseura Ilves ry on tehnyt taloushallintoaan HLU:n kanssa yhteistyössä, ja kun HLU otti EmCen käyttöönsä, oli luonnollista että myös Ilveksessä siirryttäisiin taloushallinnon ohjelmistossa uudelle aikakaudelle.

– Me ollaan monilajiseura ja ensisijaisesti nuorten liikunnan kanssa tekemisissä. Minun toimenkuvaani kuuluu paljon toiminnanjohtajien kanssa talousasioiden läpikäymistä, johon liittyy palkat, matkalaskut, erotuomaripalkkiot ja monenlaista muuta, kertoo Ilves ry:n toimistopäällikkö Kaija Hämelahti.

Vuorisen mukaan taloushallinnon pitää olla ajantasainen, jotta mm. kaikki viranomaisilmoitukset toimivat oikein. Hämelahti yhtyy puheeseen jatkamalla, että digitalisaatio pitää olla mukana, että pienillä osa-alueilla pystytään helpottamaan hallinnon ja toiminnanjohtajien arkea.

– EmCe on mukavasti muokkaantunut käytössä, ja sitä on räätälöity meidän ja asiakkaiden tarpeisiin. Tämä on toiminut erityisen hyvin, että saamme räätälöityä palvelua, Vuorinen kiittelee.

Apuna ammattimaistumisessa

– Meillä on haluttu Ilves ry:ssä ammattimaistaa meidän seuraa, olemme kasvaneet paljon ja meillä on nyt yli viitisenkymmentä työntekijää. Halusimme mukaan toiminnallisuuksia, esim. poissaolojen seurannan, ja pystymme luottamaan että napin painalluksella saamme tarvittavia raportteja toiminnan ohjaukseen. Koemme että EmCeltä on helppo pyytää asioita ja lisäominaisuuksia on helppo ollut lisätä ohjelmistoon, Hämelahti jatkaa.

Ostolaskujen käsittely ja automaatiot saavat Vuoriselta ja Hämelahdelta myös kiitosta. Automaatiot helpottavat arkea ja eri jaostojen välistä kommunikaatiota. Myös asiakas- ja yhteistyökumppanilaskutukset toimivat EmCe365:n kautta hyvin.

Tukea ja apua matalalla kynnyksellä

EmCeltä on saanut apua askarruttaviin tilanteisiin ja kysymyksiin hyvin. Hämeen Liikunta ja Urheilu ry on tarvittaessa tilannut koulutuksia, jos on otettu joku isompi ominaisuus käyttöön. Ilves ja HLU sparraavat toinen toisiaan eri tilanteissa, mutta myöskin kynnys ottaa yhteyttä suoraan EmCelle on matala.

– Koen, että helpdeskiin laitettu kysymys hoidetaan loppuun asti, eli EmCeltä saatetaan soittaa meille vielä että ”hei, koetko että tämä asia on nyt ratkaistu”. Se puhelu on minusta ollut ainakin todella hyvä asia, tulee tunne että asiakkaana meistä välitetään, Hämelahti kiittelee.

– Olen markkinoinut ja suositellut alueemme urheiluseuroihin sähköisiä taloushallinnon palveluja jo pitkään, ja EmCen palvelut ovat olleet tässä keskiössä. Sähköistämisellä saadaan helpotettua arjen toimintoja merkittävästi, varsinkin urheiluseuramaailmassa, Vuorinen kertoo.

Helpotusta vapaaehtoistyöhön

– Urheiluseuratoiminta perustuu isolta osin vapaaehtoistyöhön, ja vapaaehtoiset rahastonhoitajat työpäivänsä jälkeen hoitavat joukkueensa talousasioita. Jos sinne saadaan jotain helpotusta ja automaatiota, sillä on tosi iso merkitys koko urheiluseuraskenen kannalta, Hämelahti lisää.

Vuorinen suosittelee lämpimästi EmCeä urheiluseurojen käyttöön. Hinnoittelussa on otettu huomioon urheiluseurat, ja sen avulla saa kokonaan sähköisen taloushallinnon järjestettyä.

– Suomen suurimman urheiluseuran edustajana voin suositella EmCen palveluita paitsi isoille, myös pienemmille seuroille. Sähköisyys ja nykyaikaisuus helpottaa arjen pyörittämistä merkittävästi, Ilves Ry:n Hämelahti päättää.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää tarpeistanne!

Ota yhteyttä

Lisää EmCen asiakaskokemuksia

Referenssit
Seppo Mäki-Torkko Riihi Accountingista kertoo kokemuksia EmCen talous- ja palkanlaskentajärjestelmistä.
EmCen palkanlaskentajärjestelmä ja kirjanpito-ohjelma - Reumaliiton talouspäällikkö Anni Pyyn valinta yhdistyksen järjestelmäksi.
Finnparkin pääkirjanpitäjä Riitta Kuparinen kertoo yhteistyöstä EmCen kanssa.