EmCen sovellusasiantuntija Riikka Korpela.

01.08.2022

Rekry, Yleinen

Millaista on sovellusasiantuntijan työ EmCessä?

Sovellusasiantuntija Riikka viilettää vauhdikkaasti töissä ja vapaa-ajalla

Taloushallinnon tradenomiksi valmistunut Riikka Korpela aloitti vakituisen työelämänsä taloushallinnon tehtävissä kirjanpidossa, mutta kiinnostui sitten taloushallinnon toisesta puolesta eli ohjelmistoista ja hakeutui keväällä 2021 töihin sovellusasiantuntijaksi EmCeen, jolla on pitkä historia suomalaisena taloushallinnon ohjelmistokehittäjänä.

Riikan ensimmäinen vuosi on kulunut suunnitelman mukaisesti help deskissä ja sovellusten käyttöönotoissa.

”Help deskissä törmää erilaisiin tiketteihin ja tutustuu parhaiten asiakkaiden ongelmiin. Se on loistava tapa päästä sisään ohjelmistoon ja sen käyttöön. Tykkään myös tutkia ja selvittää”, Riikka kertoo.

Asiakkaiden kanssa työskentelyssä on ollut ehdottomasti hyötyä siitä, että Riikka on itsekin tehnyt töitä taloushallinnossa eri ohjelmistoilla. Asiakkaiden pulmatilanteet on helpompi tunnistaa, kun on niiden kanssa itsekin paininut.

Riikan aloitusvuosi EmCellä on ollut menestyksellinen ja hänet palkittiin konsernissa vuoden tulokkaana hyvin tehdystä työstä. Jatkossa Riikan työ painottuu enemmän laajempiin asiakasprojekteihin ja ohjelmistojen käyttöönottoihin. Tilitoimistojen, liittojen, järjestöjen ja yritysten ohjelmistokumppanina EmCen asiakkaiden kirjo vaihtelee pienistä suuriin, mikä tuo projekteihin oman mielenkiintoisen lisän.

”Työ asiakkaiden kanssa innostaa ja kiinnostaa. Se on myös hyvin palkitsevaa ja koen, että asiakaspalvelu ja asiakkaiden kanssa työskentely on juuri se minun oma juttu”, Riikka sanoo.

Riikan tehtäviin kuuluvat myös koulutukset: hän on pitänyt webinaareja Emce Analyysi -excel -ohjelmasta sekä EmCe 365 -ohjelmasta ja reskontrasta. Koulutukset tuovat töihin kivaa vaihtelua.

Vain muutama kuukausi Riikan työhöntulon jälkeen EmCe siirtyi osaksi Administer-konsernia. Riikan mukaan yhdistyminen isoon taloushallinnon edelläkävijäkonserniin on ollut pelkästään positiivinen juttu. Se tuo mukanaan enemmän yhtenäisyyttä toimintaan, uusia kehitysmahdollisuuksia ja mahdollisuuksia kasvuun.

Vantaalaisella Riikalla on 3 kouluikäistä poikaa, ja vapaa-aika sujuu pitkälti perheen parissa. Riikka tykkää juoksusta, ja aikoo tänä syksyä osallistua toistamiseen konsernin juoksukisaan, jossa toimitusjohtaja Peter Aho haastaa kaikki juoksemaan häntä nopeammin 10 kilometrin matka. Onnistuminen palkitaan, ja viime vuonna Riikka jo nappasikin itselleen ensimmäisen juoksupalkinnon. Hän aikoo tehdä sen myös tänä vuonna ja harkitsee osallistuvansa Administer-konsernin joukkueessa Midnight Run-kisassa syyskuussa.

Jos pohdit EmCeä työpaikkana, katso avoimet tehtävät tai lähetä meille vapaamuotoinen hakemus itsestäsi.