EmCe työpaikkana

25.05.2021

Rekry, Yleinen

Sovellusasiantuntijana EmCessä

Hei tuleva EmCeläinen!

Olen Katja, yksi EmCen sovellusasiantuntijoista, työpäiväni kuluvat lähinnä asiakkaiden tukipyyntöjen parissa EmCen asiakastuessa. Olen itsekin vielä melko tuore kasvo, liityin joukkoon elokuussa 2020. Opiskelen työn ohessa tieto- ja viestintätekniikkaa ja valmistun pian IT-tradenomiksi. Työn ja opintojen yhdistäminen on onnistunut hienosti ja ne täydentävät toisiaan hyvin, tarvittavaa joustoa on myös löytynyt. On ollut mielenkiintoista päästä tekemään töitä esimerkiksi SaaS-ympäristöjen ja eri taloushallinnon järjestelmien kanssa.

”Työni EmCessä on tukenut hienosti opintojani, teoria on tullut koulusta ja nyt olen päässyt näkemään mitä moni oppimani asia tarkoittaa käytännössä”

EmCe ei ollut minulle entuudestaan tuttu yritys, vaan perehdyin siihen vasta työpaikkailmoituksen nähtyäni. Minulle jäi ilmoituksen ja nettisivujen perusteella sellainen kuva, että EmCe voisi olla työpaikka, joka pitäisi intoani ja mielenkiintoani yllä. Olin edellisessä työssäni käyttänyt Microsoft Dynamics 365 Business Central -toiminnanohjausjärjestelmää, jota myös EmCe toimittaa ja tämä oli osa syynä siihen, että päädyin hakemaan EmCelle töihin. Vaikka nykyisessä työssäni en kyseistä järjestelmää käytäkään vaan työskentelen EmCe tuotteiden parissa, rohkaisi tieto tutusta järjestelmästä minua hakemaan muuten vieraaseen yritykseen töihin.

Ensimmäisestä työpäivästäni minulle on jäänyt päällimmäisenä mieleen toimitusjohtajan yritysesittely. Aloitin keskellä koronapandemiaa ja toimistolla oli muuten hyvin hiljaista, suurimman osan henkilöstöstä tehdessä etätöitä. Kaikki työvälineet odottivat minua kuitenkin valmiina ja oli hienoa, että lähimmän esimieheni lisäksi myös toimitusjohtaja oli tullut paikalle tapaamaan minua. Hänen pitämänsä yritysesittely oli mieleenpainuva ja minulle jäi tilaisuudesta erittäin lämmin fiilis ja sellainen tunne että työntekijöistä välitetään ja pidetään hyvää huolta.

Kaikki ottivat minut erittäin hyvin vastaan uutena työntekijänä ja olen saanut aina apua ja tukea kollegoiltani. Tiimistämme löytyy sopiva sekoitus kokemusta ja meitä uudempia kasvoja, kaikkia yhdistää hyvä huumorintaju. Perjantaisin vietämme yhteisen aamukahvihetken ja vaihdamme samalla kuulumisia ja viikonloppusuunnitelmia.

”Mukava tehdä töitä, kun on näin nastoja työkavereita!”

Vaikka työpäivät voivat olla hyvin samankaltaisia, ei kahta täysin samanlaista päivää ole koskaan. Saan työssäni olla tekemisissä erilaisten asiakkaiden kanssa ja ratkoa heidän monipuolisia ongelmiaan. Minua motivoi se, että aina eteen tulee jotain uutta opittavaa ja luulenkin että kyllästyisin jos työni olisi liian tasapaksua. Parasta työssäni on sen vaihtelevuus ja monipuoliset asiakaskontaktit. Välillä asiakkaan ongelman ytimeen pääseminen voi olla haastavaa, mutta EmCen uudesta asiakastukisivustosta on onneksi löytynyt apua tähän ja kun ongelma lopulta ratkeaa, on se palkitsevaa.

Etätyöajasta huolimatta, työn ja vapaa-ajan erillään pitäminen on onnistunut hyvin. Kun illalla laitan läppärin kiinni, en enää ajattele työasioita vaan keskityn mm. puutarhahommiin ja koirani kanssa puuhasteluun.

Tulevaisuudessa toivoisin, että osaamispääomani kasvaisi ja saisin sen myötä lisää vastuuta ja hallitsisin suurempia kokonaisuuksia. Opinnoistani huolimatta en tähtää tuotekehitykseen, vaan haluan jatkossakin tehdä asiakastyötä!

Sinulle, joka harkitset EmCeä työpaikkana haluan sanoa: Sekaan vaan!

Katso avoimet tehtävät tai lähetä meille vapaamuotoinen hakemus itsestäsi.